Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz rekor kırabilirdi

CM101MMXI FUNDAMENTALS'ı sinemada izleyince gördüm ki; karşımızdaki Türk sinema tarihinin en komik filmi ya da yeni bir tür olan stand-up filmi! Çünkü perdeye minimum 20 saniyede bir espri yansıyor; bu, bir filmde kolay kolay ulaşılacak bir oran değil. Tabii asıl önemlisi 20 saniyede bir espri yapanın da Türkiye'nin gelmiş geçmiş en komik adamı olması!

3 GÜNDE 600-650 BİN
Her ne kadar bu bir stand-up gösteri olsa da, bir kurgu aşamasından geçtiğine ve sinemalarda gösterildiğine göre 'CM101MMXI FUNDAMENTALS' teknik anlamda bir sinema ürünüdür. Ya da yeni bir tür adına ihtiyaç var; o da 'stand-up film' olabilir.
Yani karşımızda Türk sinema tarihinin en komik yapımı duruyor. Tabii bu benim kişisel görüşüm.
"Bir sinema yapıtı" diyorum ama her Cem Yılmaz şovunda olduğu gibi gülmekten midenize kramplar giriyor!
Bir ay önce Cem Yılmaz'ın gösterisini sinemalarda vizyona sokacak olmasının müthiş bir ticari zeka örneği olduğunu yazmıştım. 'CM101MMXI FUNDAMENTALS' 300 kopyayla 350 salonda gösterimde olmasına rağmen İstanbul'da 10 salonda ek seans konulmuş. Aldığım duyumlara göre; ilk üç günkü izleyici sayısı 600-650 bin olacak. Dört günde de 800 bine ulaşır!
Hem de daha önce 250 kez gösterimi yapıldığı halde; insanlar akın akın salonlara koşuyor. Çünkü normalde fiyatı 50-100 lira arası olan bir gösteriyi ortalama 10 liraya izliyorlar.
'CM101MMXI FUNDAMENTALS', Cem Yılmaz'ı izleyemeyen Anadolu halkı için de güzel sürpriz oldu!
Aslında billboard ilanları ve reklamlar dışında çok da tanıtım yapılmadı! Tanıtım için çok emek harcansaydı ve bu 'standup film' hakkı olan 500 kopya ile vizyona girseydi; rekor ya da rekora yakın bir gişe elde edilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA