Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aziz Yıldırım çatıya mı çıksın?

Sonunda seyircisiz maçta seyircisiz oynama cezası almayı da başardık! Bate maçında stadyuma dışarıdan fişek atanlar; kutluyorum sizi tarihe geçtiniz. Viktoria Plzen maçında da 'Salak Milyoner' filmindeki gibi sahaya tünel kazıp girersiniz artık!
UEFA, bir İngiliz ya da İspanyol takımına bu cezayı veremezdi. San Siro'da sahaya motosiklet atıldı, Basel taraftarı maç oynanırken sahaya yüzlerce tenis topu fırlattı, Inter taraftarı Milan'lı Dida'yı sahada fişekle yaktı, neredeyse adamı itfaiye söndürecekti... Ama hiçbiri Fenerbahçe kadar zor duruma düşmedi. Önümüzdeki iki yıl içersinde bir Avrupa maçında sahaya yabancı madde atılırsa; Fenerbahçe bir yıl Avrupa kupalarından men cezası alacak.
Sahanın dışından atılan fişeklerden Fenerbahçe kulübü neden sorumlu olsun?
Hadi sahanın çevresinden de kulüp sorumlu olsun diyelim; o fişekler dev ekranın kurulduğu alandan gelmedi ki!
Fişeğin, tren yoluna yakın bir evin çatısından fırlatıldığı söyleniyor. Eğer UEFA'nın mantığıyla hareket edersek; Fenerbahçe kulübünün sahaya fişek atılmasını engellemesi için evlere baskın düzenlemesi gerekiyordu. Ya da Aziz Yıldırım; stat çevresindeki bütün evlerin çatılarına helikopterle güvenlikçi indirmeliydi.

UEFA GERİ ADIM ATMALI
O gece sahaya yakın bir yerde kutlama yapılıyor; atılan fişekler sahaya denk gelmiş de olabilirdi. O zaman ne olacaktı? Tamam, fişekleri Fenerbahçeliler'in attığı söyleniyor ama spor hukukunda kimsenin ifadesi alınmadan böyle keyfi ceza verildiği nerede görülmüş! Ne belli bu işin bir sabotaj olmadığı?
Şimdi iki yıl hiçbir olay yaşanmaması gerekiyor ya... Atıyorum benim canım sıkıldı, Fenerbahçe'ye acayip gıcığım, bir maçta sahaya fişek yağdırdım ya da sahaya girdim; o zaman ne olacak? Böylesine acımasız ve saçma bir ceza verilemez. UEFA'nın geri adım atması için her şey yapılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA