Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çelik kadından sonra neye dönüşecek?

"Artık devir değişti, e tabi Çelik de değişti" esprisini yapmak istemiyorum ama Çelik Erişçi, kadın kılığına girerek bu sefer harbiden değişti! Çelik, neden kadın kılığına girdiğini ise Akşam'dan Barbaros Şansal'a anlattı:
Şansal:Bütün bunları niye yapıyoruz? Yoksa Aykut Gürel'in dediği gibi 'akıl tutulması' mı yaşıyoruz?
Çelik Kafadan bu sendromdan kurtulmak istiyorum. Popçu sendromu bir tür delilik oldu. Müzikal anlamda tam olarak kendimizi ifade edemiyoruz artık... Kendi içimizde çeşitli baskılardan dolayı çok çelişkiler var. Bu da diğerlerinin ötekileşmesine yol açıyor. Tüm bunların sonunda da siyasi, cinsel ve dinsel olarak ötekileştirmekle kalmıyor, öteki dediklerimiz üzerinde bir de baskı kurmaya çalışıyoruz. Bu yükü taşımaktan sıkıldım, yorulduğumu fark ettim.
Şansal:Bu gösteri bu yüzden mi çıktı ortaya?
Çelik: Hem kendime eleştirel bir bakış, hem müzikal anlamda yenilenme, hem de cevap hakkımı kullanma... Eğer bir şeyi seyrediyorsam zaplamam ben. Suriye'de ölenleri ekranda gördüğümde, "Bana ne, kardeşim?" diyerek eğlence programına geçemiyorum. Duyarsız kalamıyorum.

'ŞİZOİD'!
Tabii ki Çelik'in asıl amacı dikkat çekmekti ve bunu fazlasıyla başardı.
Çelik'in kadın kılığına girip, Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahneleyeceği 'Şizoid' adlı gösterisi daha çok konuşulur!
Lakin popçu sendromundan kurtulmak için kadın kılığına girmek enteresan bir tercih olmuş.
Hayatta ne sendromlar, travmalar var. Çelik daha kötü bir sendrom yaşarsa neye dönüşecek acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA