Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolu kurtaracak kesin formül

Brezilya-İspanya maçından bir gün sonra, Rio'da orta yaşlarda, Brezilyalı bir adam gördüm. Adam, bir gazetenin verdiği milli takım posterini gösterip arkadaşlarına sanki maçtan az önce çıkmışçasına mutlu bir şekilde sarıldı.
Buna benzer başka sahneler de gördüm. Brezilyalılar, milli takımı aynı kulüpleri gibi tutuyor. Biz daha statları dolduramıyoruz!
Milli başarılar insanları kenetliyor ve mutlu ediyor. Mutlu etmekle kalmıyor ülke ekonomisini bile canlandırıyor. Bu başarıları yaşamayı ulus olarak unuttuk.

AL TYAPIDAN ÜÇ OYUNCU
Türkiye, 'FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın ikinci tur eleme maçında Fransa'ya yenilerek elendi. Bu sonuç sürpriz değil aslında.
Türkiye'de yabancı oyuncu sayısı artıkça, 'genç milliler' turnuvalardan daha kötü sonuçlarla ayrılıyor.
Ve hala kulüpler 6+0+4 uygulamasına karşı çıkıyorlar.
Bu yıl orta yolu bulmak adına aklıma yatan en iyi formül ise 6+1+1. En radikal çözüm ise kulüplerin maç kadrosunda altyapıdan oyuncu bulundurma sayısının birden üçe çıkarılması. İşte o zaman her şey değişir, kulüpler futbolcu yetiştirmek için var güçleriyle çalışırlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA