Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Magazinde havuz

Hıncal Abi (Uluç); dün Kelebek ve Günaydın'ın başlıklar da dahil Serdar Ortaç haberinde pişti olmasından yola çıkarak, magazin medyasındaki 'havuz' sistemini eleştirmiş.
Magazinde 'havuz' sorunu var ama her aynı haber, 'havuz' çıkışlı değildir! Magazinde bazen aynı haberlerin çıkmasının, Başbakan'ın basın toplantısının her gazetede haber olmasından bir farkı yok aslında. Ortaç gibi bazı ünlüler; özel yaşamlarını magazin muhabirlerinin arasında geçirir, muhabirlerden kaçmazlar.
Chloe'nun, sevgilisi Ortaç'ı havuzda omzunda taşıma haberinin bazı eklerde aynı çıkmasının nedeni de, orada birçok muhabirin bulunması; olay sadece bundan ibaret.

NE HAVUZLAR VAR!
Haberlerde başlığın bile aynı olmasına gelince... Gonca Vuslateri'nin 'Yalan Dünya'da canlandırdığı 'Vasfiye Teyze'nin 'Ne çektin be' lafı slogan oldu.
Gazeteciler, bu tarz esprili lafları başlıklarda kullanarak sokağın diline ortak olur. 'Ne çektin be' son dönemde siyasetten spora, dış haberlerden magazine birçok haberin başlığında kullanıldı zaten.
Vallahi Ortaç'ın Chloe'nin omzuna çıktığı fotoğrafı görünce benim de aklıma 'Ne çektin be Chole' başlığı geldi! Editörlük yapmış herkesin de aklına gelir.
Tabii Hıncal Abi; yazı işleri müdürü olsaydı, diğerleri aynı başlığını atar diye düşünüp daha cin fikirli bir başlık bulurdu.
Hıncal Abi, yazısında ayrıca Günaydın'a da 'Aynı haberleri değil, özel haberler yapın' diye tavsiyelerde bulunmuş. Hıncal Abi, merak etme; Sabah'ın ekleri emin ellerde!
Elbette Hıncal Abi'nin tecrübelerinden yararlanacağız ama Günaydın'ı özel haber yapmayan bir ekmiş gibi yansıtması büyük haksızlık. Günaydın, özel haberde zaten lider!
Kamuoyu; Acun Ilıcalı'nın sevgilisi Şeyma Subaşı'nın hamileliğini, Abdurrahim Albayrak'ın sevgilisi Şükran Hanım'dan, Ali Ağaoğlu'nun ise sevgilisi Petek Ertüre'den bebek sahip olmasını hep Günaydın'dan öğrendi. Cem Uzan'ın Fanny Blanchelande ile Paris'teki düğününden ilk kareleri Günaydın'da yayınladı.
Arda Kural'ın şizofreni teşhisiyle akıl hastanesine yatırıldığını, Ebru Şallı-Harun Tan çiftinin ayrılığını da ilk bizim ekip yazdı. Ayrıca Şallı, boşanmayla ilgili Sabah'a konuştu. Bunlar son dönemde akla ilk gelen haberler. O kadar çok özel habere imza attı ki Günaydın, Hıncal Abi'den eleştiri almayı hak etmiyor.
Evet, magazinde havuz var. Son dönemde medyada birçok alanda olduğu gibi magazin servislerinde de 'az adam çok iş mantığı' hakim! Sistem bunu yaptırıyor! Yoksa hangi muhabir özel haberini paylaşmak ister?
Magazindeki 'havuz'u da çok abartmamak lazım. Sabah havuzu kuruyorlar, akşam biri özel haber patlattı mı havuzdan ayrılıyor!
Magazindeki havuz sistemine gelene kadar ne havuzlar, ne havuz gazeteler var Hıncal Abi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA