Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ünlüler duruşmalara neden katılmıyor?

Hüseyin Avni Danyal'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Şahan Gökbakar, son duruşmaya katılmamış.
Kim katılıyor ki? Açıp bakın ünlülerin dava haberlerine; çoğu katılmıyor duruşmalara.
En son Emre Belözoğlu, sağlık sorununu gerekçe göstererek duruşmaya katılmayınca; Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz, "15 Nisan 2012 tarihinde işlenen suçtan ötürü hâlâ yargılama yapılamıyor. Biz bin 100 kilometre yoldan gelip duruşmaya katılıyoruz ama Emre Bey'i getiremiyoruz" demişti.
Belözoğlu, Kasımpaşaspor Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle de yargılanıyor. Ünlü futbolcu, bu davada da; rahatsızlığı nedeniyle sağlık raporu alıp son duruşmaya katılmadı. Hakim Dilek Şen de isyan etmiş: "Bir sonraki celseye gelecek değil mi? Zorla getirtme kararı çıkarmayalım."
Nasıl bir sağlık sorunu ki bu duruşmaya katılmayı engelliyor?
Bu dava haberlerinin çıktığı günlerde, gazetelerde Emre Belözoğlu'nun arkadaşlarıyla bir kafede oturmuş lak lak yaparken fotoğrafları yayınlandı.
Evet; sade vatandaş da katılmıyor davalara, avukatlar gelmiyor, sanıklar hep hasta vs. Ama ünlülerin rol modelleri olduklarını da unutmayalım; duruşmalara katılmayarak topluma kötü örnek oluyorlar.
Sonra da 'Türkiye'de hukuk yavaş işliyor' diye dert yanıyoruz. Hayati bir sorun yoksa duruşmaya katılmayanlara büyük cezalar verilmeli!
Her gün bir yasa değişiyor; bu sorunu çözecek bir yasa neden hayata geçirilmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA