Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ne işe yarayacak?

Taraftar mutluluktan uçacak, şampiyonluk sayısı yükselecek, Aziz Yıldırım güven tazeleyecek, Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takması engellenecek vs...
Ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım, şampiyonluğa sevineceğim ama aklım ve mantığım, kulübün yanlış yol haritası çizdiğini söylüyor!
Türkiye'de futbolun endüstri olmamasının en güzel kanıtı; 500 milyon lira borcu olan Fenerbahçe'nin, şampiyon olsa dahi seneye Avrupa'da oynayamayacağını bile bile giderlerini kısmaması!

BORÇ ARTACAK
Evet, kulüp ekonomisini küçültünce kombine satışları düşer, yıldız oyuncu sayısı azalınca sponsorlar az para verir vs. ama unutulan bir şey var: Fenerbahçe'nin bu yılki olası şampiyonluğunun ağır ekonomik faturası, asıl 2014-2015 sezonunda kendisini hissettirecek. Avrupa'da oynayamayacağı için geçtiğimiz yıldan kalan borçlar daha da artacak!
2014-2015 sezonunda kulüpler, sahada en fazla beş yabancı futbolcu oynatabilecek. Fenerbahçe, yabancıları yine yok pahasına elden çıkaracak!
Ve Fenerbahçe asıl hedefi olan Şampiyonlar Ligi biletini alabilmek için şampiyon olması gereken 2014-2015 sezonuna büyük bir borç batağıyla girecek! Ya Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda şampiyon olamazsa? Dört yıl Avrupa'dan uzak kalmış olacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA