Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Eczacıbaşı'ndan sanata müthiş destek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın borçlarını temizlemek için 46 milyon lira bağış yaptığını açıkladı.
Bu, Türk sanatının gelişimi adına müthiş bir haber.

ÜZÜNTÜ YARATTI
Geçtiğimiz ay İKSV'nin birikmiş borçları yüzünden, vakfın çalışmalarına devam ettiği tarihi Deniz Palas'ın satılacağı haberi çıkmıştı. Deniz Palas'ın sadece İKSV için değil, Türk sanatı için de sembolik bir önemi var. Haliyle bu haber sanat camiasında üzüntü yarattı ve bu üzüntü medyaya da yansıdı.
Sonunda Bülent Eczacıbaşı müthiş bir karar alarak 46 milyon liralık bağışla; hem İKSV'yi, hem de Deniz Palas'ı kurtardı.
Bu bağışla birlikte, Eczacıbaşı Holding'in sponsorluk bedelleri dışında son dört yılda İKSV'ye yaptığı bağış, toplamda 58 milyon liraya ulaşmış. Bu, müthiş bir rakam.
rakam. İş dünyasının önemli isimleri, küçük bir müze açtığında ya da ünlü bir Türk ressamın tablosunu aldığında gazetelerin birinci sayfalarında duyuruluyor. Eczacıbaşı'nın yaptığı bu devasa bağışın, sadece iç sayfalarda küçük haber olarak yer bulması da enteresan.

TARİH YAZACAK
Her neyse, Eczacıbaşı Ailesi'nin kültür ve sanat yaşamına yaptığı katkıları tarih yazacak ve hiç unutulmayacak.
Umarım bu müthiş bağış, Türk burjuva sınıfının önde gelen diğer ailelerine de ilham kaynağı olur.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA