Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özel haber, özel haber!

Günaydın'ın, Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'in eşi Asena Erkin ile popçu Berkay'ın Akmerkez'in bebek odasındaki buluşmasını görüntülemesi gündeme bomba gibi düştü!
Birçok gazete, haberi birinci sayfasına taşıdı, bazıları da haberde fikir takibi yaptı.
En ilginç devam haberi ise; Takvim'in, 'İşte o koltuk' diye meşhur bebek odasının içindeki koltuğun fotoğrafını yayınlamasıydı.
Genelde İngiliz tabloid gazeteleri bu tarz 'fırlama' haberler yapar ve epey de konuştururlar. Takvim'in haberi de çok konuşuldu.
Erkin Ailesi'nin GÜNAYDIN'ın haberi için yaptığı açıklama da medyada geniş yer buldu. Köşe yazarları bu konuyu yazdı, sosyal medya çalkalandı.
İnternet siteleri bu özel haberle çok tık aldı, TV'de magazin haberleri daha çok izlendi vs...

MUHABİRİN ÖNEMİ
Bu noktada hem muhabir haberciliğine önem veren GÜNAYDIN'ı, hem de muhabir Hakan Uç'u yaptığı bu özel haber için ayrıca kutlamak lazım.
Çünkü 'bebek odası buluşması', gazetecilikte özel haberin ne kadar önemli olduğunu bize hatırlattı.
Medyamızda muhabirlik mesleği hep kutsanır, yüceltici laflar edilir ama ilk ekonomik krizde işten çıkarılanlar yine muhabirler olur ve her şey lafta kalır.
Eskiden böyle büyük haberler yapıldığında; o servisin müdürü, muhabirin cebine bir aylık maaşını koyar "Aferin koçum, böyle devam et" derdi. Muhabir de işine daha çok asılırdı. Ama son dönemlerde bu unutulmuştu. SABAH'ta ise bu gelenek hâlâ yaşatılıyor. Her ay 'en iyi haber' ödülleri dağıtılıyor. Muhabirliğin bütün heyecanını yaşayarak ortaya böylesi özel bir haber çıkartan Hakan Uç ise, ekstra ödüllendirildi. Dilerim, bu herkese örnek olur.

ANONİM OLUYOR
Şimdi özel haber yapıyorsun; sabah bütün internet siteleri, hatta rakip gazeteler bile haberi anında kendi sayfalarına koyuyor. Muhabirin ismini yazan bile yok. Özel haber anında anonim oluyor ve böyle bir haber yapmanın anlamı kalmıyor.
Hıncal Abi (Uluç) gibi meslek büyükleri özel haberi görüp 'Yaşa Mehmet, yaşa Ali!' diye yazarsa, muhabirin ismi hafızalara kazınıyor, o kadar.
Tüm dünyada olduğu gibi, bizde de yazılı basın tirajları düşüşte.
Yurt dışında gazeteler kapılarını kapatıp sadece internette hayatına devam ederken, bizde yazılı basın bir şekilde hayatına devam ediyor. Yazılı basının bu direnişinin devam etmesi için daha çok özel haber yapılmalı.
En önemlisi bu özel haberler, internette anonim habere dönüşmemeli.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA