Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Seçim otobüsü sorunu

Mustafa Sarıgül, yılbaşı gecesi seçim otobüsüyle Şişli çevresinde iki-üç tur attı herhalde. Beşiktaş'a da uğradı. Sarıgül'ün yeni yıl dilekleri için teşekkürler.
Ancak Sarıgül, zaten yılbaşı yüzünden felç olmuş trafiği kabusa dönüştürdüğünün farkında mıydı? Oysa o saatlerde insanlar sevdiklerine ulaşmanın telaşı içindeydiler.

TRAFİK FELÇ!
Seçim otobüsleri ve konvoyları, iki damla yağmur düştüğünde bile trafiği felç olan İstanbul gibi büyük şehirlerin kabusu aslında. Eskiden mitingler için araç konvoyu oluşturulurdu şimdi bir parti binasının açılışı için bile konvoy oluşturuluyor ve trafik allak bullak oluyor.
Seçim otobüslerinin ve konvoylarının yarattıkları gürültü kirliliği ise ayrı bir dert.
Emin olun; trafikte saatlerce bekleyenler, sempati duydukları siyasi partiden bile nefret etmeye başlıyorlar!
Bir de miting alanlarını doldurma yarışı başladı. Bütün partiler miting alanlarını doldurmak için daha çok konvoy yapıyor.
Seçim otobüsüyle konvoy yapılan başka kaç ülke var acaba? Medeni ülkelerde bir alan belirleniyor, bu alan genelde kapalı bir salon oluyor. Liderler geliyorlar arabalarıyla salonlara, yapıyorlar konuşmalarını ve sessiz sedasız evlerine dönüyorlar.
Yıl olmuş 2014; hâlâ en ilkel siyasi propaganda yöntemlerini uyguluyoruz.
Ben bir siyasi parti lideri yılbaşında şov yapacak diye, miting alanını dolduracak diye niye saatlerce trafikte bekleyeyim, seçim otobüslerinden yükselen gürültüden dolayı niye çocuğum, hastam uykudan uyansın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA