Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korsan filmin eleştirisi yazılır mı?

Spike Jonze'un 'Her' filmini izledim, müthiş! 'Her' ile ilgili bizim medyadaki köşe yazılarını kıskanarak okudum ama ben bu filmi yazamam çünkü korsandan izledim.
Evet, sinema yazarları da bazen korsan film izliyor çünkü bazı filmler Türkiye'de geç vizyona giriyor. Sinema yazarları, gösterime girmemiş bir filmin eleştirisini yazmanın korsanın reklamını yapmak olduğunu da biliyorlar.
Ülkemizde korsan çok yaygın; Oscar töreni yaklaştıkça filmler daha erken korsana düşüyor. Fakat bu filmlerin korsanının çıktığını bilmeyenler de var.
Ana akım medyada yazarlar 'Her'ü yazarak, aslında filmi Türkiye'ye getiren dağıtımcı şirkete büyük zarar verdi. Dağıtımcı şirket Chantier Films, 'Her'ü; tam da aşk temasına uygun bir tarihte, 14 Şubat'ta gösterime sokacak.
Aslında korsanı çıkmadan önce gösterime sokmaları gerekirdi. Galiba filmin, Oscar'da bazı dallarda favori olmasının daha çok konuşulmasına yol açacağını düşündüler. Ama filmi, köşe yazarlarının bile korsandan izleyip yazacağını hesaba katmadılar.
Ne yazık ki, okuduğunuz bu yazı da durumu eleştirmesine rağmen korsanın reklamını yapıyor.
Şimdi filme ilgi duyanlar hemen korsanını alacak ve Chantier zarar edecek.
Şirket, belki de seneye yeni bir Spike Jonze filmi getirecek sermayeye sahip olamayacak. Bu işten uzun vadede filmin yapımcısı, üreten sanatçı da zararlı çıkacak.
Evet, ucuza film alıp izlemek keyifli ama korsan hızla büyüyen bir canavar.
Bir gün gelecek, sinema sektörü de müzik gibi, korsan yüzünden üretimde büyük düşüşler yaşayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA