Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Seti hocaya okuttular

Son dönemde yerli korku filmleri, gişede iyi iş yapıyor. En çok iş yapan da cinleri, büyüleri konu alan filmler...
30 Mayıs'ta bu tarzda bir film olan 'Azem: Cin Karası' vizyona girecek. Henüz basın gösterimi yapılmadı ama filmle ilgili bazı ilginç ayrıntılardan bahsedeceğim.
Yönetmenliğini Volkan Akbaş'ın üstlendiği, başrollerini Zeki Şen ve Eylül Öztür'ün paylaştığı film, 1954 yılında Düzce'nin Davutağa Köyü'nde yaşanmış bir cin vakasını konu alıyor.
Film, 'Azem' ismini, eski Arap yarım adasında çok bilinen ve Türkçesi 'savunucu' anlamına gelen bir büyüden alıyor.
Filmin çekimleri, bozulması zor bu büyünün sardığı yıllardır kapıları açılmamış o evde yapılmış.
Filmin öyküsü ise şöyle: Genç çift, bir hafta sonu kendilerine miras kalan evlerini görmek için yola çıkar.
Daha önce hiç gitmedikleri Düzce'deki bu ev dışarıdan normal gözükse de aslında Azem büyüsü altında yıllardır kapısı aralanmamış bir yerdir. Evi gördüklerinde pek de umduğunu bulamayan çift, yine de geceyi burada geçirmeye karar verir...
40 kişilik bir ekip tarafından yaklaşık 4 haftalık bir sürede çekilen filmde kullanılan mekanın, olayın yaşandığı yer olması set ekibini de ürkütmüş.
Ve o ev, çekimler öncesinde bir hocaya okutulmuş.
Hocanın evde dua okurken görüntüleri filmin Facebook sayfasında var.
Davutağa Köyü'nün nüfusu azmış, köyde sadece yazın insanlar bulunuyormuş, kışın herkes Düzce'nin merkezinde kalıyormuş. Filmin çekimi kış aylarına denk geldiği ve köyde de kimse olmadığı için set ekibi filmi tırsa tırsa çekmiş, başlarından bazı enteresan olaylar geçmiş falan filan...
Böyle korka korka film çekerken nasıl bir sonuç çıkmış, izleyip göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA