Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kış Uykusu'nu izlemek için 8 neden

Anlatılan senin hikayen çünkü... Mutlaka hayatınla özdeşleştireceğin ve kendini sorgulayacağın bir sahne bulacaksın bu filmde. 'Kış Uykusu'nun içine iyice dalarsan; korkuların, tutarsızlıkların, kibrin ve gururun üzerine de kafa yorarsın.
'196 dakika film mi olur, sıkıldım çıktım' diyebilmek için de izle bu filmi.
En azından dene; filmin süresinin uzunluğuna dair bu kadar çok geyik yapılmasına gerek olmadığını da düşünürsün belki.
'Kış Uykusu' aynı zamanda hem kendinle, hem de arkadaşlarınla da dertleşeceğin, koyu sohbetlere dalacağın bir film.
Arabanın camını kıran çocuk neden polis olmak istedi? 'Bu ülkenin aydını-enteli neden hem kendisiyle, hem de halkıyla barışık değil?' gibi konuşa konuşa akıl yürüteceğin birçok sahne var.
Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Serhat Mustafa Kılıç ve diğerlerinin müthiş oyunculukları için izle bu filmi... Nejat İşler'i özlemişsindir belki! Melisa Sözen'in; Nuri Bilge Ceylan'ın (NBC) yönetiminde nasıl kendisini aştığına şahitlik et. İyi oyuncu yoktur, oyuncuyu iyi yöneten yönetmen vardır!

EN KOMİĞİ
Çehov'un film versiyonu nasıl bir şey olurdu diye merak ediyorsan da izle bu filmi...
Büyük filmlerin hep hatırlayacağınız büyük de sahneleri olur... Alkolik fakir babanın (Nejat İşler) oğluna bıraktığı tek miras olan gururlu olmayı öğretmesi, suyun içinde debelenen, boğazına geçirilen ipten kurtulamayınca pes eden atın tükeniş anı vs... 'Kış Uykusu'nda hafızanıza kazınacak birçok sahne var.
'Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi filmi hangisi?' diye tatlı bir kafa karışıklığı yaşamak için de izlenir bu film.
'Kış Uykusu' sadece geveze değil, aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan'ın en komik filmi...
Gerçekçi olup günlük hayatın rutin sıkıcı akışından komedi çıkarmak büyük iş. 'Kış Uykusu'; NBC mizahını keşfetmek açısından da iyi bir fırsat...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA