Hediye alana inceleme

Başbakanlık yayımladığı genelgeyle kamu görevlilerini yılbaşı hediyeleri konusunda uyardı. Genelgeyle kravat, gömlek, saat, pahalı kalem gibi hediyeler yasak kapsamına alındı

Başbakanlık, yayımladığı genelgeyle kamu görevlilerini yılbaşı hediyeleri konusunda uyardı. Genelgede "Yılbaşı bahanesiyle hediye almayın, yoksa hakkınızda inceleme yapılacak" uyarısı yapıldı. Önceki gün yayınlanan genelgeyle kamu görevlilerinin alamayacağı hediyelerin çerçevesi de genişletildi. Kravat, gömlek, saat, pahalı kalem gibi hediyeler genelgeyle yasak kapsamına alındı. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yayınlanan genelgede yılbaşı bahanesiyle, etik yasakların ihlal edildiği vurgulandı, "Bu yasaklamalara rağmen kamu görevlilerine bazı özel kişi ve firmalar ile denetimi altında bulunan kuruluşlarca özellikle yılbaşı, bayram ve diğer özel günler bahane edilerek çeşitli hediyeler verildiği görülmektedir" denildi.

İADE EDİN
"Hizmetten yararlananların vereceği her türlü eşya, giysi takı veya gıda türü hediyeler hediye alma yasağı kapsamında düzenlenmiştir" vurgusu yapılan genelgeye göre, kamu görevlileri burs, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri alamayacak. Görev yapılan kurumla iş veya hizmet ilişkisi içinde olanlardan borç ve kredi istenmeyecek. "Kamu görevlilerine verilen hediyeler kamuoyu nezdinde etik tartışmalara yol açmakta kamuda yozlaşmaya, kamu görevlilerinin eleştirilmesine yolsuzlukla ilgili algılamaların artmasına kamu yönetimi ve yöneticilerine duyulan itibar ve güvenin sarsılmasına neden olmaktadır" denilen genelgede kamu görevlilerinin bu hediyeleri iade etmeleri gerektiği belirtildi. Hediye alınması halinde ilgiler hakkında inceleme yapılacağı belirtilen genelge Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM Genel Sekreterliği, bakanlıklar ve 81 ilin valilikleri ile üst kurullara ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları üst birliklerine gönderildi.

kalan karakter 460

çarşı35 çarşı35

çarşı yılbaşı kutlamalarına karşı

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.12.2011 07:53
moskof moskof

devlet budur

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.12.2011 05:07
vatan sever... vatan sever...

doğru bir karar...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.12.2011 03:22

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Boeing'den kaza mağdurlarına milyon dolar
Bakanlardan türkü ziyafeti
Emniyete atacağı bomba elinde patladı
Anadolu Ajansı 'Savaş Muhabiri' yetiştirecek
2 milyon dolarla kaçan güvenlikçiye 20 yıl hapis istemi
'Ameliyattan sonra 4 kilo verdim'
Yağ tenekelerinde 90 kilo bomba
Durak bombacısına 242 yıl hapis verildi
İranlı 8 PKK'lı sınıra gömülebilecek
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol