Teslim olan PKK'lıdan şok ifadeler

  • yeni haber
  • İHA
  • Giriş Saati : 10.02.2012 13:43
    Güncelleme : 10.02.2012 15:57

Bingöl'de güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, ailevi sorunlar ve duyduğu sempati nedeniyle katıldığı örgütte yoldaşlık gibi bir bağ olmadığını, özellikle İslam dinine hakaretin had safhada olduğunu söyledi.

Bingöl'de dün 9 teröristin ölü, 2 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda teslim olan PKK'lı, örgüte katıldığı günden itibaren pişmanlık duyduğunu belirterek, özellikle terör örgütünün yayın organı olan Roj TV'de söylenenlerin, anlatılanların tümüyle yalan olduğunu ifade etti.

Ailevi sorunlar ve duyduğu sempati nedeniyle örgüte katıldığını belirten PKK'lı, "Katıldığıma pişman oldum. Gerçekten özellikle Roj TV'de anlatılanlar gibi değil. Mesela 'yoldaşlık, kardeşlik' deniliyor. Yok öyle bir şey. Çok yobazca ilişkiler yaşanıyor. Özellikle İslam dinine karşı saygısızlık en üst safhada. Dinimize büyük bir saygısızlık var, hakaret var. Allah'a inanmama ile birlikte hakaret ediyorlar. Katıldığım günden itibaren bir pişmanlığım vardı" ifadelerini kullandı.

OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER



"BOMBALARINIZIN PİMİNİ ÇEKİN, YOKSA HEPİNİZİ BEN ÖLDÜRÜRÜM"
Konuşmasında sık sık pişmanlığını ifade eden PKK'lı, kamplarının deşifre olduğunu, mecburen köylülerin ahırlarına yerleştiklerini belirterek, "Buna mecburduk çünkü erzağımız yoktu. Sıkıntı çekiyorduk. Buraya geldik" dedi.

Operasyon anını anlatan PKK'lı, nöbet tutan teröristlerin sabaha karşı etraflarının askerler tarafından çevrildiğini haber verdiğini ifade ederek, "Nöbetçiler tarafından askerlerin etrafımızı çevirdiği söylendi. Bunun üzerine Peri-Mahir kod adlı sorumlumuz tarafından alt bölmeye çağrıldık. Aşağı inmemizle birlikte, 'Silahları ortaya bırakın, el bombalarınızı pimlerini çekerek ortaya bırakın. Yoksa hepinizi ben öldürürüm' talimatı verildi. Talimat üzerine herkes silahları ile birlikte pimi çekilmiş el bombalarını ortaya bırakarak kenara çekildi. 2 kişi yaralı kurtuldu. Ben sağ olarak kurtuldum ve teslim oldum" ifadelerini kullandı.

Örgüt içinde, "Asker sizin düşmanınızdır" ifadelerinin herkesçe bilindiği söyleyen PKK'lı, "Teslim olduğum için değil, örgüte katıldığım için pişmanım. Asker için, 'Düşmandır' deniliyordu. Gerçekten burada gördüm ki, düşman olarak anlatılan asker bana parkasını vermiş. Askerin parkası üzerimde" dedi.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Gündem Haberleri
Diğer Gündem Haberleri
Diyanet'ten dindarlık yorumu
PKK'ya katılımın en yüksek olduğu 5 il
PKK yıldönümüne hazırlanıyor
Başbuğ'un savcıya verdiği ifade
DİSK Genel Kurulu'nda arbede
Deniz Baykal'dan suç duyurusu
Türkiye 3 yılda çipli kimliğe kavuşuyor
Çevik kuvvete kaleşnikoflu saldırı
Adana'da KCK operasyonu
Disko cezası kalkıyor
MİT'ten savcılara itiraz
13 PKK'lı öldürüldü
İçtüzük kavgasına 'soğutma' formülü
'CIA da El Kaide ile görüştü'
Mübaşirlerin üvey evlat isyanı
Erdoğan'la görüştü
Saldırıdan sonra kameraya takıldı
Valilere 'Farklılıklara sahip çıkın' uyarısı
'Vatan için bir kurban da bizden'
Emine Erdoğan, vekil eşleriyle yemekte buluştu
Beşiktaş Adliyesi'nde MİT nöbeti
Balanlı, özel izinle cenazede
Uludere komisyonu teknik analizleri isteyecek
'Türkiye'yi germeyin'
Üzerinde taşıdığı bomba infilak etti
Evren'in yurtdışına çıkış yasağına onay
KCK'ya 2 bin 500 sayfa iddianame
MİT: Dosyayı Ankara'ya gönderin
Başbuğ iddianamesi gelecek haftaya kaldı
İfade krizine "izin" formülü
Pamukova'ya 2. dava
Bozdağ: Suç yok
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol