Yüzyıllarca
felsefi ve gizemli bir soru olarak karşımıza çıkan 'tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?' sorusunun cevabı aranırken Adana'da 2009 yılından itibaren tamamen kendi özsermayesi ile üretime geçen Ceyyum Yumurta'nın 210 bin tavuğu günde ortalama 200 bin yumurta yumurtlayarak rekora doğru koşuyor.
MODERN TESİS
Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay'a modern ve büyük kümeslerinde sofralık yumurta üretimi yaptıklarını belirten Ceyyum Tavukçuluk ortaklarından Ersoy Ülke, "41 bin metrekare alan üzerine kurulan çiftliğimizde üç kümes ve bir civcivhane bulunmakta. Kümeslerimizde şu anda 210 bin yumurtlayan tavuğumuz, 80 bin yumurta tavuğu civciv beslenmekte" dedi.
HACCP GIDA GÜVENLİĞİ
Hayvanların yem ihtiyaçlarını da kendi tesislerinde yine kendi ürünleri ile sağladıklarını belirten Ülke, "35 personelimizin gece gündüz çalıştığı çiftliğimiz HACCP Gıda Güvenliği belgesine sahiptir. GDO ile ilgili tüm kuralara uyuyoruz. Bölgenin yumurta ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyoruz. Bilgi almak isteyenler www.ceyyum.com.tr internet adresinden bize ulaşabilirler" diye konuştu.