Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, 11'inci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde büyük başarı elde etti. Koçluğunu Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur'un yaptığı okul takımı, festivalde 7 kategoride katıldığı yarışmaların tamamından 9'u bronz 4'ü de merit olmak üzere 13 ödül aldı.
RAKİPLERİ DİŞLİYDİ
28 ülkeden gelen aşçılık takımlarının çeşitli kategorilerde katıldığı yemek yarışmalarında, Adıyaman Üniversitesi takımı, Gençler Pratik Ekip Yarışması, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması, Restoran Tatlı Tabağı, Üniversitelerarası Balık, Üniversitelerarası Ana Yemek, Üniversitelerarası Makarna, kategorilerinde yarışmaya katıldı. Yarışmalar, Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapıldı. Yarışmada başarı gösteren öğrenciler, madalyalarının yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifika sahibi oldular.