Amerika'nın ezberini bozduk

Gölcüklü Transit Connect, büyük motor ve devasa boyutlu araçların tercih edildiği ABD'de ezber bozdu. 2.5 yılda 90 bin satış rakamına ulaşan ve yoğun ilgi gören Connect'in bu yıl en büyük pazarı Amerika olacak

ABD, Transit Connect'in Türkiye'den sonra en büyük ikinci pazarı oldu. Uzun yıllardır bu unvana sahip İngiltere'nin önüne geçen Amerika, bu yıl en büyük pazar olma yarışında Türkiye'yi de zorlayacak gibi. 2011'de hafif ticari araçlarda ÖTV'nin artırılmasının 2012'de satışlara olumsuz yansıması beklenirken, ABD'de ekonominin toparlanmaya başlamasıyla Transit Connect satışlarının olumlu etkileneceği tahmin ediliyor. Bu tahminler gerçekleşirse, 2012'de Transit Connect'in en büyük pazarı Amerika olacak. Bu durum, "devasa boyutlu ve büyük hacimli motorların tercih edildiği Amerika pazarına giriş yaparak yeni bir sınıf yaratan Transit Connet, yoğun ilgi gördüğü Amerika'da ezber bozdu" şeklinde yorumlanıyor. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Transit Connect'in özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edildiğini anlattı. Otay, bu yıl 1 numara olmak için Türkiye ile Amerika'nın yarışacağını söyledi. Otay, "Türkiye'de 2012'de 35 bin adetlik Transit Connect satışına ulaşırız. ABD'ye ise 40 bin Connect ihraç etmeyi planlıyoruz. Şu anki planlarda ABD önde görünüyor" dedi.

OTOSAN'IN ABD SATIŞI 100 BİN

Geçen yıl Türkiye'de 38 bin adet Transit Connect satılırken, Amerika'da toplam 37 bin adetlik satış gerçekleşti. 2010'a göre satışlar Türkiye'de yüzde 17, Amerika'da ise yüzde 60 artış gösterdi. Amerika kıtasına gerçekleşen Transit ve Transit Connect ihracatı 2011'de yüzde 70 artarak 44 bin adede yükseldi. Ford Otosan'ın 2.5 yılda Amerika pazarına sattığı araç sayısı 100 bini aşıyor. Bunun 90 bini Kuzey Amerika'ya, 10 bini ise Güney Amerika'ya ihraç edildi.

Gölcüklü Connect artık NewYorker
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2011'de 400'ü New York olmak üzere 800 Transit Connect taksinin üretilip ihraç edildiğini söyledi. New York'ta 50 taksinin 2011'de hizmet vermeye başladığını anlatan Otay, "Ocak ve şubatta üretilmek üzere 150 adetlik ek sipariş alındı. 2013'e kadar toplam rakamın 2 bini geçmesi bekleniyor" şeklinde konuştu.

'Made in Turkey' gururu
2001'DE Gölcük fabrikası kurulduğunda, ihraç ettikleri araçların 'Made in Turkey' (Türk malı) olduğunu dile getiremediklerine dikkat çeken Otay, artık bu günlerin geride kaldığını söyledi. Otay, "Hem biz hem Ford, Türk yapımı olduğunu söylemeye çekiniyor, utanıyorduk. Bugün ise dünyanın her yerinde gururla söylüyoruz. Bırakın Avrupa'yı artık, Amerika'da bile tüketiciler araçlarının Türk yapımı olduğunu gururla söyler hale geldi" diye konuştu.

Holywood'un yeni starı
NEW York taksilerinin Amerikan filmlerinin vazgeçilmez temalarından biri olduğunu hatırlatan Gerry Koss, önümüzdeki dönemde Transit Con- nect'in de Hollywood'da yer alacağını söyledi. Koss, "Artık Hollywood filmlerinin starı Connect olacak" dedi.

Ford'un tek kozu Connect
13 bin taksinin çalıştığı New York'ta bugüne kadar Victoria Crown ve Escape Hybrid modelleriyle yüzde 80 pazar payı elde eden Ford Motor, artık Gölcüklü Transit Connect'le boy gösteriyor. Ford Motor Company Filo Pazarlama Müdürü Gerry Koss, "Türkiye'de üretilen Connect Taxi, Ford Motor'un ABD'deki tek taksi modeli olacak" dedi. ABD'de yıllık 6 bin 700 adetlik bir taksi pazarı olduğunu söyleyen Koss, Ford Motor'un payının ise yüzde 75'lerde bulunduğunu kaydetti.


Yazarın Önceki Yazıları
Otomobilde kadının adı yok ( 02.01.2012 )
Otomotivden çifte rekor geldi ( 01.01.2012 )
Sarkozy boykota Fransız kalamaz ( 26.12.2011 )
Otomarket 5 yaşında ( 20.12.2011 )
Japon devine yatırım çağrısı ( 19.12.2011 )
12 milyon Avrupalı ekmeğini kaybetmek istemiyor ( 12.12.2011 )
Japonya sona yaklaştı Türkiye'ye fırsat doğdu ( 05.12.2011 )
Japonların ekseni kaydı ( 01.12.2011 )
41 kere maşallah ( 28.11.2011 )
Ticari araçların dış ticaret fazlası 5.8 milyar dolar ( 24.11.2011 )

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Otomobil Haberleri
Diğer Otomobil Haberleri
Otomotivden çifte rekor geldi
Dünya otomotivinde Türkiye damgası
2012'nin yönünü Avrupa belirleyecek
Trafikteki motorlu taşıt sayısı arttı
1055 aracı imha etti
Elektrikli Fluence'ın fiyatı belli oldu
İkinci elde sıkıntı var
Yerli otoya talip oldular
Araç sahipleri kaç TL vergi verecek?
Dünya rekoruna Türkiye damgası
Ahmet Yüce'ye 'Üstün Hizmet Belgesi'
Volkswagen internette Jennifer Lopez'i solladı
2012 yenilikleri
Renault'dan ilk açıklama
Türkiye'nin Saab kararı
Türkiye SAAB'a talip oldu
Otomotiv pazarı yüzde 21 arttı
Ford sıfır faizi iki yıla uzattı
Mercedes-Benz C serisine özel kampanya
Avensis'in fiyatı ÖTV zammı öncesine döndü
Hyundai aralıkta oto sahibi yapıyor
Otomotiv CEO'su olmanın ipuçları
Ekonomi tasarımda gizli
Fiat yüzde 11 indirim yapıyor
Peugeot faizi sıfırladı
Avrupalı otoda frene bastı
Ayda 350 TL taksitle Chevrolet Cruze
Lüksün zirvesi
BMW 320d modelinde ÖTV artışı yok
BMW yeni yıla hızlı girecek
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol