Uzman diyetisyen Selahattin Dönmez ise bağışıklık sistemimizi güçlendirecek üç formül öneriyor: "Bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklara sık yakalanan kişilerin hızlı yaşlanması söz konusu. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin kas güçsüzlüğü de oluşmakta ve yaş ilerlemesiyle birlikte kas zayıflığı kendini göstermektedir. Güçlü bağışıklık sistemi için açık ve limon dilimli siyah veya yeşil çaydan günde üç fincan içmeli, her gün bir adet doğal maden suyu tüketmeli, günde yedi porsiyon taze sebze ve meyve tercih edilmelidir. Gün aşırı bir çay bardağı kavrulmamış, tuzsuz fındık-fıstık-cevizbadem karışımından yenmelidir. Size kış döneminde uygulayacağınız üç pratik formül ve sihirli besinler vermek istiyorum. Bu formüllerden hangisini seviyorsanız kış dönemi boyunca uygulayın. Hastalanmadan kışı geçirmenin keyfini çıkarın..."
PANCAR VAZGEÇİLMEZ
Pancar bağışıklık sistemini arttıran en güçlü sebzedir. Pancar içerdiği kükürtlü bileşiklere bağlı olarak hücrelerde antioksidan cevabı güçlendirerek bağışıklık sistemini destekler. Her gün düzenli olarak bir kase pancarı haşlayarak salatalara ekleyerek kullanabilirsiniz. Pancar yoğurt ile beraber yenildiğinde bağışıklığı daha güçlü arttıran bir özelliğe sahip olur. Yoğurdunuza iki diş sarımsak ezin, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Üzerine iki adet pancarı küp halinde doğrayın. Yemeklerinizin yanında hem lezzet verici hem de vücudun direncini arttırıcı özelliğinden faydalanın.
TEK TATLI ALTERNATİF BAL
Bal bağışıklığı arttıran tek tatlı alternatifidir. İçerdiği kendine has organik asitler, amino asitler, potasyumdan iyoda kadar mineraller, C vitamininden B2'ye kadar vitaminler, enzimler ve farklı aromalar sayesinde vücut direncini artırma etkisi mucizevi bir şekilde oluşur. Bal, tarçın ve taze zencefil ile beraber tüketildiğinde tam bir kış hastalıkları kalkanı gibi görev yapıyor. Bir çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, bir çay kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı bir kapta macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sabahları aç karnına bir yemek kaşığı bu karışımı bir su bardağı ılık su ile için.
PROTEİN OLARAK SÜT
Süt en kuvvetli bağışıklık sağlayan protein kaynağıdır. Vücudun direncini arttıran hayvansal kaynaklı protein, kalsiyum ve fosfor minerali, A ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Sütün bağışıklık sistemini artmasında güçlü etki yaratması için ılık ve C vitamininden zengin meyve ile karıştırılıp içilmesi doğrudur. Mutfak karıştırıcınıza bir su bardağı ılık süt, bir çay kaşığı vanilya, 10 adet taze çilek ve iki tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın. Her gün bu özel sütten bir su bardağı içmeye gayret edin.