Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE FERHANGİL

Yeni bir prenses masalı

İngiltere Prensi William'ı sekiz yıldır bekleyen Kate Middleton sonunda muradına erdi. 2011 yılında evlenecek olan Middleton, Prenses Diana'nın yerini doldurabilecek mi?

'Dünyanın en önemli kraliyet ailesine girmek, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in torunu ve yüzyılın en büyük stil idolü Prenses Diana'nın oğlu ile evlenmek nasıl bir duygu?' diye sordu nişanlandıklarını açıkladıktan sonra ilk ropörtajı verdikleri Sky News muhabiri Gary Mitchell, Kate Middleton'a. Ne de olsa 1982 doğumlu Middleton'ın ne aristokrat bir ailesi, ne de damarlarında dolaşan bir damla mavi kanı vardı. Aksine, St. Andrews Üniversitesi'nde tanışıp, çıkmaya başladığı Prens William'dan bir yıl farklı olarak, hostes bir anne ile sonradan milyoner bir babanın üç çocuğunun ilkiydi. Her mevkiiden insan için ciddi bir sohbet konusu niteliği taşıyan hatta Kraliyet Ailesi ile yatan, onlar ile kalkan İngilizler için, yaşanan bu külkedisi hikâyesi paha biçilmez. Diana'nın düğün kasetini aradan geçen yıllara, hatta kadıncağızın talihsiz ölümüne rağmen hâlâ seyreden İngilizler için yeni bir 'prenses hikâyesi'nden daha kıymetli ne olabilir ki? Tabii ki sıradan bir genç kızın prenses olma hikâyesi. Gerçi ciddi bir süper model vücudu, The Sun gazetesine 'Kate Cildine Kavuşma Kılavuzu' verdirecek kadar güzel bir yüzü olan 'sıradan' bir genç kız ama olsun. Sadece İngilizler değil, şimdi tüm dünya gözlerini geleceğin prensesine çevirdi, çaresi yok.

PAPARAZZİLERİN GÖZDESİ
Türkiye Kate konusunda yeni ama onlarca fotoğrafçı tarafından 24 saat takip edilen Kate Middleton, Prens William ile çıkmaya başladığından beri moda seçimleri hep gündemde. Birkaç kez 'en iyi giyinenler' listelerinde baş sıraları bile zorladı. Wikipedia'dan öğrendiğime göre taa 2006'da İngiliz The Daily Telegraph gazetesi kendisini 'umut vaat eden yeni gelen' seçmiş. Ardından 2007'de İngiliz Tatler ve Amerikan People dergisi onu 'en iyi'ler listelerine koymuş. Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden ünlü moda kritiği Richard Blackwell de aynı yıl Middleton'ı 'şık' seçmiş. 2008'de ise moda devleri style.com ve Vanity Fair, Middleton'ın seçimlerini uluslararası arenada takdir etmişler. Nedense aradan geçen iki yılda, kıyafet seçimleri gözle görülür bir şekilde gelişen Middleton, listelere girememiş. Bunun nedeni peşindeki fotoğrafçıların kendisini taciz ettiğini ileri sürerek kendi ailesinin ve Kraliyet Ailesi'nin avukatlarına basın organlarına açtığı savaş olabilir. Aralarında Guardian'ın da bulunduğu iki dev medya grubu Middleton'ın fotoğraflarını kullanmayacaklarını açıkladı. Tabii bu Middleton grevi, ancak Prens William'ın kız arkadaşına Kenya'da evlenme tekif ettiğini açıklamasıyla sona erdi. Prens'in "Doğru zamanı bulmak için annemin nişan yüzüğünü sırt çantamda iki hafta gezdirdim," sözünü, konuyla alakası olmasa da yazmak ihtiyacı hissettim. Yoksa prenses hikâyesi yazmanın keyfi nerede değil mi? İngiliz basınının Prens William'ı yıllar yılı beklediği için 'Waity Katie' (Bekleyen Katie) adını taktığı Middleton, nişanlandıklarını açıkladıkları basın toplantısında Diana'nın yakut ve pırlanta taşlı yüzüğünü öyle bir gururla taşıyordu ki insanın Kate'i kendi kızıymışçasına bağrına basası geliyordu (En azından bana öyle oldu). Ne yapalım prensi kazanmak kolay değil. Zaten genç kadın İngiliz halkının takdirini toplamak için elinde bulunan tüm kozları açıkça kullandı. Buna aynı Diana gibi yerli modaevlerinin tasarımlarını kullanmak da dahil. Daha ortada evlilikle ilgili ne fol ne de yumurta varken kurulan sadece kendisiyle ilgili 'Daily Kate' (Günlük Kate) ve 'Kate Middleton Fans' (Kate Middleton Hayranları) gibi bloglardan öğrendiğime göre Middleton, çoğunlukla Mulberry, Topshop ve French Connection gibi İngiliz markalarını tercih ediyor. İngilizlere yakışır klasik bir stili olan Middleton, akranlarının aksine ne tayt giyiyor, ne de 1960'ların mini elbiselerini. Oturaklı Kate, gelecekteki merhum kayınvalidesi gibi kloş etekler, belden kemerli paltolar, gömlek elbiseler ve yüksek belli pantolonlar giyerek her annenin hayalindeki gelin adayı oluveriyor. 'Ev kızı' dediysek Middleton, seksapeli de elden hiç bırakmadı. Ebru Şallı gibi jelatine sarılmış lolipop gibi değil, minimum dekolte ve doğal bir seksapel gösterdi her gece gezmesinde.

GELİNLİĞİ MERAK KONUSU
Çoğunlukla Issa giyiyor genç kadın. Hatta Prenses Diana'nın kişisel modacısı, kendisinin kefen kıyafetini de hazırlayan Catherine Walker ne ise, Brezilyalı modacı Daniella Issa Helayel de Kate Middleton için o demek sanırım. Yani sırlarını saklayan, bu önemli müşteriyle ilgili bilgi veya görüş vermeyen güvenilir bir kurmay. Öyle bir kurmay ki Kate Middleton'ın asrın düğünündeki gelinliğinin Issa markalı olacağını düşünenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bana sorarsanız, Middleton, aynı kayınvalidesi Diana gibi, İngiliz bir terzinin gelinliğiyle selamlayacak halkı ama sürprize de hazır olmak gerek. Her ne kadar Prens William, gelecekteki karısı için "Annemin ayak izlerinden gitmeyecek, o kendi yolunu açacak," diyorsa da iş stile gelince Kate'in de dediği gibi "Prenses Di kadar iyi bir ilham kaynağı olabilir mi?" Ben Kate'den çok ümitliyim. Mario Testino'nun fotoğraflayacağı ilk Vogue kapağını heyecanla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA