Yaz mevsiminde bağırsak enfeksiyonlarına yakalanmamak için şu kurallara dikkat etmeniz gerekiyor:
Donmuş gıdaları özellikle etleri pişirmeden önce tamamen çözün. Bu işlemi buzdolabının alt rafında yapın.
Pişirilmiş gıdaları, beş derece altında saklayın. Gıdaları dolaba üst üste yerleştirmekten kaçının.
Temiz su kullanın. Temiz ve güvenli su, içmek için önemli olduğu kadar gıda hazırlanması için de önemlidir. Şüphe durumunda suyu kaynatın.
Elleriniz yıkamayı unutmayın. Gıda hazırlama işlemine başlamadan önce ya da ara verdiğinizde, özellikle de tuvalete girdiyseniz ellerinizi çok iyi bir şekilde dezenfekte edin.
İçecek tozlarının şebeke suyuyla hazırlanması ishale yol açabilir. Toz içecekleri tüketirken dikkat edin.