ANNE SÜTÜNDEN DE KİMYASAL GEÇİYOR
ABD Çevresel Korunma Şubesi (EPA), bebekler ve küçük çocukların, kansere sebep olan maddelere karşı erişkinlerden 10 kat daha duyarlı olduklarını söylemektedir.
BİYOLOJİK SÜRECİ BOZAR
Çocuklar; hava, su ve gıda yoluyla anne sütüne geçen ve biyolojik süreci bozan kimyasallara da maruz kalmaktadır.
Anne adayları, gebelik sırasında organik gıdalarla beslenmelidir. Anne sütü; çocuklarda kanser riskini azaltan doğal bir besin mucizesidir.
ORGANİK GIDALARLA BESLEYİN
Toksik maddeleri, çocuklarımızın vücudundan uzak tutmak ve onları çocukluk çağı kanser risklerinden olabildiğince korumak için güçlü, kararlı eylemlere ihtiyacımız var. Öncelikle çocuklarda günlük ürünlere dikkat etmeliyiz. Okullarımızı sağlıklı hale getirmeliyiz. Çocuklarımızı organik gıdalarla beslemeliyiz.
DUVARINA BEBEK BOYASI POPOSUNA ORGANİK BEZ
Çocukları kanserojen etkenlerden korumak için onlara güvenli bir ortam sağlamalısınız. Bunun için dikkat etmeniz gerekenler ise şunlar:
Boyalar, duvar kağıtları ve pencere kaplamalarında PVC plastiklerden uzak durulmalı, çevreye duyarlı ve bebek dostu boyalar tercih edilmelidir.
GİYSİLERİ DOĞAL SABUNLA YIKAYIN
Elektromanyetik alanlardan, elektrikli cihazları bebeklerden uzak tutmalısınız.
Yüzde 100 organik lifli bebek ürünlerini seçmelisiniz. Kıyafetlerinin doğal sabunla yıkanması da iyi bir seçimdir. Bebek bezleri de organik olmalı.
Kıyafetlerinin organik pamuk ya da kenevirden üretilmiş olmasına, ayakkabı ve çantalarının PVC içermemesine özen gösterilmelidir.
TARIM İLAÇLARININ ETKİSİ
Tarım ilaçlarına maruz kalmak, çocukluk çağı kanserleriyle ilişkilendiriliyor. Tarım ilacıyla teması olan çocuklarda, yumuşak doku sarkomu riski dört kat fazla.
risk artıyor
Amerika'oa yapılan bir çalışmada; hamilelikte tarım ilacı ile temas eden kadınların çocuklarında, löseminin dokuz kat arttığı görüldü.
Yüksek manyetik alanlara yakın olan evlerde oturan çocuklarda da kan kanserinin gelişme riski iki kat artmıştır.
SALAM VE SOSİSTEN UZAK TUTUN
Çocuklara, organik sebze, meyve ve baklagillerden zengin gıdalar verilmeli, fast food'dan özellikle uzak tutulmalıdır.
Bir porsiyon et tüketecek çocuğun tabağına üç porsiyon sebze konmalıdır.
Trans yağlardan uzak durulmalı, yemeklerde zeytinyağı kullanılmalıdır.
Nitrit ihtiva eden salam, sosis, sucuk gibi gıdaların az tüketilmesini sağlayın.
Çocuklar günde üç öğün yemek yemelidir. Yoğurt (ev yoğurdu), peynir, zeytin ve yumurta (özellikle köy yumurtası) yemeleri sağlanmalıdır.