HAFTADA İKİ KEZ BAKLAGİL TÜKETİN
Haftada en az iki kere baklagil; 2-3 porsiyon ise tam tahıl tüketilmeli. Lahana, pazı, hardal otu, karnabahar, brokoli ve pırasa gibi sebzeler sofradan eksik edilmemeli. Yaban mersini, böğürtlen, vişne, enginar, kara erik, kayısı, yerfıstığı da tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında. Baharat olarak ise zerdeçal öneriliyor.
KANSIZLIĞA KARŞI YONCA SUYU
Hastalara yağsız ev yoğurdu, Omega-3 (1000 mg. geçmemek üzere), havuç suyu, domates suyu (bir çay bardağını geçmemek üzere) öneriliyor.
2 su bardağı organik elma suyu kabuğuyla birlikte çekilerek 2 ay boyunca tüketilmeli. Fakat diyabeti ve hipertansiyonu olan kişiler için riskli.
Yapılan araştırmalar yeşil çay, böğürtlen yaprağı çayı ve adaçayının faydalı olduğunu gösteriyor.
PORTAKAL TÜMÖR KÜÇÜLTÜYOR
Nar suyunun yanı sıra narçiçeği çayı ve nar yağı da hastalar için yararlı.
Turunçgillerde bulunan citrus pectin; tümörün genişlemesini yavaşlatıyor.
Kuşkonmaz, maydanoz ve kereviz suyunun mide ve pankreas kanserlerine karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Hastalardaki kansızlığı önlemek için yonca suyu tavsiye ediliyor. Bir çay bardağı siyah üzümün de kansızlığa karşı etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca buğday filizi suyu da öneriliyor.
Yapılan bazı araştırmalar fesleğenin de tümörü küçülttüğü ve mide kanseri riskini düşürdüğünü gösteriyor. Kullanılmasında yarar var.
Karahindiba, mide kanserlerinde vazgeçilmez bir bitkidir. Deve dikeni, özellikle şitake mantarı da tedavi amaçlı tüketilmesi gereken bitkilerden.
Boswellia serrata da tedavi aşamasında kullanılması tavsiye edilen bitkilerden.
Kızılcık ve vişnenin h-pyloriyi azalttığı yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.