Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Son sözün sahibi

Kadıköy'de Galatasaray'ı yenip, üstüne milli takım arası verdikten sonra, geriye dönenlerin tekrar Fenerbahçe'de oynadıklarını hatırlamaları gerekiyordu.
Geçmişte sıkça tekrarlanan konsantrasyon problemlerini, Antalya'da aşmaları gerekiyordu. Son haftalarda ritim problemi yaşıyorlardı ve böyle bir soğuma döneminden sonra tekrar, "yeniden" diyebilmeleri gerekirdi. Belli ki yapamadılar. Bu noktada kilit oyuncularla ilgili form sorunları var Ersun Yanal'ın... Rotasyonu Webo ile Emenike arasına bölüştürerek yapıyor ama Moussa Sow'un topla birlikte risk almadığını, öne istekli koşu atmadığını görmek istemiyor.
Erken gelen gol ile çok rahatladılar. "Artık takımın karakteri bu" diye bolca söylediğimiz, önde arzulu baskı, ikiliüçlü sıkıştırmalar da, bu golle birlikte taktikten koptu. Üst üste pozisyonlar da buldular. Ama öyle rahat ve umursamaz kaldılar ki topa karşı, futbolun affetmeyen yönü devreye girmeye başladı. Bütün takımın arasından tıngırdayarak gelen top, Caner'in pozisyon umursamazlığında Diarra'nın ayağına gol pası oldu.

HERKES YANAL GİBİ OLMAYABİLİR
Soyunma odasında Ersun Hoca mutlaka bunların tersini istedi. Ama bir gerçek var ki; Caner'in oyuna ağırlığını koymadığı, topu öne taşıma yükünün sadece Alper'in savruk driplinglerine kaldığı bir takım vardı. Gitmiyor takım öne doğru. Cristian ve Emre de bu tempo için ekstra çaba üretmediler.
Emenike'yi oyuna alırken yine tavizi orta sahadan (Alper) verdi. Eski ezber de ikili hücum kovalıyor ama onlara pas üretecek bölümden vazgeçiyordu. Kısa sürede dengeyi tekrar kazanmak için bu kez Selçuk hamlesini yaptı. Emre öne doğru geldi, baskı kalitesi yükseldi. Yine de galibiyeti getiren Emenike'nin darbeler ala ala getirdiği topla, yarattığı pozisyon oldu. Yanal'ın ilk kararı golü getirdi, vermediği karar ise golü attı. İkili mücadele veya tehlikeli hareketlerde Çağatay Şahan'ın yorum yanlışlarında olduğunu söylemeliyiz. Kendini geliştirmeli ve farklı roller aramamalı kendine. Her futbolcu grubu Fenerbahçeli oyuncular gibi sabırlı, her teknik adam da Ersun Yanal gibi saygılı olmayabilir.

MAÇIN ADAMI: EMENİKE

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA