Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Niye Yanal'ı getirdin o zaman

Aziz Yıldırım, F.Bahçe'yi şampiyon yapan hocaları bir kenara koyup, emeklerini rafa kaldırıp, şampiyonluk endeksinin ödenen paralardan ve primlerden geçtiğini savundu. İnanılmaz sözlerdi. Bir başkan takımın başarısını, insanların emeğini, silip, bir kenara koyuyor ve doğru bilinen ne varsa "yok" sayıp, kendi performansını başarıya endeksliyor.

BAKMAK VE GÖRMEK AYRI
"Sadece bilgisayar" diyor, Yanal'ın performansı için.
O bilgisiyar ligdeki diğer 17 hocanın önünde de var ama Yanal'ın buradan çıkardığı fikirler ve taktikler sana şampiyonluğu getiriyor. Evet, O'nun önünde de var bilgisayar ama bakmak ile görmek ayrı şeyler..."Biz paraları ödemeseydik, şampiyon olamazlardı" diyor. O zaman kaçan şampiyonluklara ne diyeceğiz? Vermediniz mi oyuncuların paralarını, primlerini... Veya niye gönderdiniz teknik adamları. "Takımı şampiyon yapamadı" demediniz mi?

EMEĞE SAYGıYA NE OLDU!
"G.Saray kötü olduğu için kazandık" diyor.
"Alex" diye bağıran taraftarlarına kızıp, "Bu çocukların emeklerine saygı gösterin" demişti. Ne oldu şimdi? Elbette rakibin senden kötü olduğunda kazanacaksın. Bunu yönetim sağlamış veya teknik adam; fark etmez. Kazanılan 19 şampiyonluk var ve bunların hepsinde rakip senden kötüydü. Silelim, atalım o zaman onları da...

'EMEKSİZ' İLAN EDİYOR
Yanal'ın geçmiş performansını yok sayıyor. "Ne yaptı ki" diyor. "O zaman bu takımın başına neden getirdin" demezler mi?
"Özel hayat beni ilgilendirmez" dedikten sonra bunları ifşa etmeye kalkılmasına da diyecek söz bulamıyorum. Bir söz vardır; "kol kırılır, yen içinde kalır." Sorumlu insanların bilmesi gerekir ilk önce..."Aykut Kocaman başarısızdı ama takımı şampiyon yaptı" diyor. Son senesinde 65 maçın 64'ünü oynayıp, Avrupa'da yarı final yapmış hocaya "başarısız" diyor. "Bu takımın başına geç, kupalar kazandır" denilen teknik adamı, "emeksiz" ilan ediyor.

YANAL'A SÖYLENENLER GİBİ

Bir gün önce Yanal'ın ses kayıtları sızdırılıyor, aynı saatlerde başkan bu açıklamaları yapıyor. Ve her şeyin ötesinde doğru olduğu halde "yalanladıkları" bir haberi, "kurumsallıkla" nedenlendiriyor. Neymiş; "amacı belli" dedikleri haberler, aslında sizin bilmenizde mahsurlu görünenlermiş. Ve bu şartlarda İsmail Kartal görevi kabul etti. Doğduğumuzda bildiğimiz tek şey bir gün öleceğimiz. İsmail Hoca, geleceğini şimdiden çok iyi biliyordur. Kendisinden öncekiler gibi. Yanal'a söylenenlere baktıktan sonra, bilmemesi mümkün değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA