Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Galatasaray bu lige fazla

Galatasaray kadrosu bu lig için çok fazla. Bu lafları duymak aslında Galatasaraylıları sevindirebilir ama Türk futbolu için üzüntü verici. İddia ediyorum G.Saray'ın 11'i dışındaki oyuncularından bir takım yapılsa ilk üçü çok rahat zorlar. Özellikle ofansif güç olarak çok önemli silahları var. Drogba'yı, Burak'ı, yedek Umut'u söyledikten sonra, bir de dün geceki Sneijder'in performansı, orta sahadaki teknik kapasitesi ve kalitesi yüksek isimleri söylediğimizde G.Saray ürkütüyor. Mesela G.Saray'ın attığı ilk gole bakalım... Drogba orta sahada alıp çok çabuk dönüp topu Burak'a bırakıyor. Burak sıfıra koşu yapan Sneijder'i görüyor, Sneijder'in neredeyse sıfırdan vurduğu topla G.Saray'ın golü geliyor.
Hazırlık maçlarında Galatasaray'ın defans zafiyetinden bahsetmiştik. Aslında hazırlık maçları defansif kusurları ortaya çıkarmıştı ama Türkiye'deki hemen hiçbir Anadolu takımı bu defansif zaaflardan çok net bir şekilde yararlanabilecek durumda değil. Dün gece Burak 11'de başladı.
Belki bu birçok şeyin üstünü örttü ama Burak'ın mutsuzluğunu giderdi mi bilemiyorum. Onun açısından da moral dolu bir gece oldu. Kendisine penaltı yapıldı, penaltıyı kendi kullanmak istedi ve golü buldu. Galatasaray geçen yıla nazaran daha çabuk oynamak istiyor. Bu da beraberinde zaman zaman pas hataları ve çıkarken kaptırılan topları getiriyor. Ama bütün bunlara rağmen rakiplerle kendisi arasındaki fark Galatasaray'ın yaptığı hataları belli oranda kapatıyor. Gaziantep iyi takım ama golcü problemleri var.

BARIŞ ŞİMŞEK ÇOK İYİYDİ

Hakem Barış Şimşek bence çok iyi maç yönetti. Bir defa vücut dili olarak sakin, huzur ve güven veren bir hakem. İlk yarıda Hamit'e gösterdiği sarı kartta kırmızı tartışması vardı ama bence karar doğru. Ayrıca Burak'a yapılan hareket de çok açık penaltıydı.
Burada çizgi hakeminin yardımıyla olsa da penaltıyı verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA