Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aydınus'un doğrusu da vardı yanlışı da...

Dün gece mükemmel bir maç seyrettik. Pozisyonuyla, temposuyla ve ikili mücadeleleriyle çok beğeni kazandı. Üstelik en az Juventus maçı kadar önemliydi Galatasaray için. Zira gündüz bölümünde Fenerbahçe yenilerek puan kaybetmişti ve Galatasaray'ın kazandığı taktirde tekrar umutlanma olasılığı vardı. Şunu söyleyebiliriz ki kaleci Onur ve Muslera muhteşem kalecilik örneği verdiler.
Önce Onur Kıvrak'tan bahsedelim... Onur biraz vasat oynasa Trabzonspor'un 5-6 gol yemesi işten bile değildi. Buna karşılık ise Muslera'nın Henrique'nin kafasını kurtarışı belki de maçtaki dönüm noktasıydı.

BURAK İSTEMEDEN GOL ATTI
İlk sitemimiz Sneijder'e: Fatih Terim gitti, Wesley Sneijder kendine geldi. Dün attığı 4-5 ölümcül şutu kutlamamak elde değil. Buna karşılık yukarıda da belirttiğimiz gibi vasat bir kaleci bu 4-5 şutun hepsini içeri alırdı. Karşılıklı pozisyonlarla geçen ilk yarı berabere bitti ama ikinci yarı dananın kuyruğunun koptuğu dakikalar yaşandı. Aylardır şanssızlıktan yakınan Burak Yılmaz, dün gece futbol şansına çok dua etmeli. Attığı iki golde de ciddi anlamda şans faktörünün önemli yeri var. Galatasaray'ın attığı ilk golde başrol oyuncusu Wesley Sneijder. Son vuruşu Burak Yılmaz yapıyor, kaleci kurtarıyor sonra istemeden de olsa top Burak'a çarpıp gol oluyor.
Yine Galatasaray'ın ikinci golü belli oranda şans golü. Burak örümcek gibi defansın hemen arkasına ayağını sokup gol yapıyor. Demek ki futbolda şanssız dönemleri pekala bazı şanslı maçlar takip edebiliyor. Aynı şeyi Olcan Adın için de söyleyebiliriz.
Net gollerin kaçtığı ama net olmayan pozisyonların gol olduğu ilginç bir karşılaşma izledik. Ama sonuçta Galatasaray, liderle puan farkını 8'e indirerek önümüzdeki haftalara daha umutlu bakıyor.

İLK YARI PENALTIYI ES GEÇTİ
Hakem Fırat Aydınus hem yanlış hem doğruların içindeydi.
- İlk yarıda Gökhan Zan'a yapılan penaltıyı veremedi.
- Melo'nun Olcan'a orantısız güç kullanarak yaptığı manasız faulünü kartsız geçiştirdi.
- Sabri'nin çizginin hemen içinden çıkarttığı gol kararı doğruydu.
- Ve son dakikalarda da Riera'ya tokat atan Colman'a gösterdiği kırmızı kartta haklı karar verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA