Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yanal'ın taktiksel yanlışları

Konyaspor deplasmanında her şey çok iyi başladı Fenerbahçe için... Oyuna hakim olan, iki de gol bulan hatta bir penaltısı verilmeyen bir Fenerbahçe vardı sahada.
Çok yeni bir kadro ile mücadele eden rakibi Torku Konyaspor, ilk yarı 2-0 bittiğinde "Fenerbahçe bu saatten sonra 3 puanı cebine koydu" dedirten bir görüntü sergiledi ilk 45 dakikada.
İlk yarıda yeni transfer Emenike etkili, Sow ve Kuyt ise hücumda etkisizdi. 4-2-1-3 oynayan Fenerbahçe ikinci yarının başında pozisyon vermeye başladı.

4-2-3-1'e dönmeliydi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Alper-Salih değişikliği yaparak topa sahip olmak istedi. Ama yapması gereken en önemli taktiksel değişikliği yapmadı. Direkt 4-2-3-1'e dönecekti. Bir başka değişle 4-4-1-1'e dönecekti. Çünkü ikinci yarıdan itibaren ligin yeni ekibi ev sahibi Konyaspor sürekli sarılacivertlilerin üzerine geliyordu. Yanal, Webo'yu çizgide oynatarak oradan gelecek sol bek tehlikesinin önünü açtı. Aynı şekilde Sow'un da bekini kovalama ihtimali düşüktü, o da kovalamadı.

Emre ve Cristian yorulunca
Orta saha oyuncuları Emre Belözoğlu ile Cristian Baroni de yorulunca Torku Konyaspor kenarlara çok iyi geldi ve ikinci yarıda oynadığı oyunla da haklı bir galibiyet aldı. Fenerbahçe takımı 2-0 öndeyken oyuncu değişikliğine değil, taktiksel değişikliğe gitmeliydi. Rakip takımın tehlikeli ataklarını durdurabilmek için oyuncu tercihlerini ona göre kullanmalıydı. Kalecisinin iyi oyununa rağmen 3 gol yemesi Fenerbahçe için uzun vadeli bir tehlike.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA