Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yanal'ın zor kararı

Daha önceki yazılarınızda F.Bahçe'nin fizik kondisyonu ligin üstünde yorumunu yapmıştınız. Derbide bu F.Bahçe'ye nasıl bir avantaj sağlar?
Evet F.Bahçe'nin temposu şu an çok yüksek. Oyuncu değişikliği yapıldığında kulübeden gelenler de takıma katkı sağlıyor.
Fakat F.Bahçe-G.Saray maçları o kadar yüksek konsantrasyonla oynanıyor ki, oyunculara bu durum en son problem olarak dönüyor. Hem G.Saraylı, hem F.Bahçeli oyuncular, diğer maçlardan daha fazla koşarlar ama oyun içinde yorgunluk hissetmezler.
F.Bahçe'nin G.Saray karşısına nasıl bir ileri üçlüyle çıkması avantaj olur?
Tamamen kişisel düşüncem olarak, Webo ve Kuyt'ın bu dörtlüden ikisi olacağı kesin gibi görünüyor. Sow ve Emenike arasında ise oyuncuların form durumu, morali ve rakibin durumuna göre tercih yapılır diye düşünüyorum. Zaten bu dörtlüden bugüne kadar kenarda olmayan sadece Kuyt.
Diğerleri zaman zaman yedek kaldılar. Tahmin ediyorum ki 11'de Emenike ile Sow arasında bir tercih yapılacaktır.
Sakat olan Meireles ve Gökhan Gönül'ün dönüşü F.Bahçe'de nasıl bir etki yaratır?
Meireles daha uzun süredir oynamıyor. Gökhan ise iki hafta ara verdi ama antrenmanlarına devam etmişti. Meireles'in performansını muhakkak Ersun Yanal daha iyi biliyordur.
Ama böylesine bir maçta Alper'in en azından yedek kulübesinde olmaması, hem Emre'nin hem de Meireles'in 90 dakikalık performansında da soru işareti yaratıyor.
Orta sahada Cristian ve Meireles arasındaki karar bence çok önemli. Kenarda orta saha için Selçuk ve Topuz kalıyor bir tek.
Aklımıza Cristian mı, Meireles mi sorusu geliyor. Bunu artık maçta göreceğiz. Ama şu bir gerçek ki kolay bir karar değil.
Dev maça saatler kala Ersun Yanal'a stent takıldı.
Yanal'ın bu kadar kısa süre sonra derbide sahada olmasını doğru buluyor musunuz?
Damdan düşen bilir. Şükürler olsun ki benim gibi herhangi bir krizde gitmedi. Zamanında, başına bir sıkıntı gelmeden müdahale edildi. Tabii bununla ilgili en doğru kararı doktorlar verecektir. Kendisini ziyaret ettiğimde son derece moralli, iyi ve iştahlı gördüm. Tabii ki öncelikle sağlığı önemli. Ersun Yanal, doktorlar ne diyorsa onu yapacaktır

***
Mancini'nin sistemi büyük soru işareti!

14 yıldır Kadıköy'de kazanamayan G.Saray'a bu durum ekstra bir motivasyon sağlar mı?
Artık derbilerde deplasman takımlarının genel anlamda şansları daha az oluyor. G.Saray adına psikolojik olarak geçmişte kazanamadığı yıllar dezavantaj değil avantajdır bence.
Kazanırsa, uzun süredir yapamadıklarını yapma gibi bir avantajları var. Ayrıca G.Saray üst düzey maçlara alışkın bir takım. Ama F.Bahçe'nin oyun stratejisi belli. G.Saray'ınki ise soru işareti. F.Bahçe'nin ilk dakikadan itibaren hızlı ve öne oynayan bir yapısı var.
G.Saray hıza hızla mı cevap verecek yoksa kontrollü bir oyunu mu tercih edecek bu tabii kadro yapısından belli olacak.
Roberto Mancini'nin Türkiye'de derbi havasını daha önce yaşamaması G.Saray adına bir sıkıntı yaratır mı?
Yaratmaz. Mancini de G.Saray da üst düzey maç oynamaya alışkınlar. Ama G.Saray'ın geçmiş yıllardaki hemen hemen belli olan 11 ve sistemi, maça 24 saat kala dahi belirsiz. Herkesin F.Bahçe'nin 11'ini rahat yazabileceği bir ortamda G.Saray ile ilgili çok farklı 11'ler yazılıyor, çiziliyor, düşünülüyor. Tabii F.Bahçe'nin rakibinden 6 puan önde olması Mancini'nin stratejilerini ne denli etkiler onu sahada göreceğiz. Aslında 6 puan geride olan bir takım için beraberlik çok iyi bir skor değil. F.Bahçe için de kötü değil ama F.Bahçe 6 puan önde de olsa, geride de olsa formatı ve yapısı belli. Mancini ne tür karar verecek açıkçası çok merak ediyorum. Belki de Kopenhag maçının son bölümündeki gibi Ceyhun-Melo-Selçuk gibi oyuncularla başlayabilir.
Bu da önce oyunu tutmak istiyor demek olur ki bence hata.
Bana kalırsa kararını hala vermedi. Ben F.Bahçe'den çok G.Saray'ın 11'ini merak ediyorum. Aslında bu anlattıklarım G.Saray için artı şeyler değil. İki sene şampiyon olmuş ve moralli başlamış bir takım için düşündürücü.
Muslera'nın yokluğu şüphesiz dezavantaj.
Derbiye Muslera'sız çıkacak olan Galatasaray, bu durumdan nasıl etkilenir?
Bu durum G.Saray adına mutlaka bir dezavantaj.
Eray yetenekli bir kaleci ki G.Saray'ın kadrosunda. Şampiyonlar Ligi'nde çok zor Kopenhag deplasmanı ve derbiyle başlıyor G.Saray kalesindeki görevine. Muslera'nın olması tabi önünde oynayan oyunculara bir rahatlık getirirdi.
***
Kurallar uygulansa sahada oyuncu kalmaz

Sezon başından bu yana formunu da göz önüne aldığınızda Bülent Yıldırım derbi için doğru isim mi?
Doğru tercih. İki yıldır iyi gidiyor Bülent hoca. Derbilerde hakemlerin psikolojisi oyunculardan daha da önemli. Bazen kurallar dışında davranıp kartı az gösterebiliyorlar. Zaten Fenerbahçe-Galatasaray maçında kurallar uygulansa sahada oyuncu kalmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA