Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Gol yok sorun var!

Bir gol kaç gol pozisyona denk gelir! Sanırım Türkiye'de bu sorunun cevabını aramaya kalksak istatistikler şaşar. Beşiktaş-Rizespor maçının ilk 45 dakikasında siyah-beyazlı takım Almeida (2), Necip ve Veli ile 4 gol pozisyonu buldu. Meseleye buradan başlamak gerek. Rize gibi dirençli ve ligin en başarılı takımı karşısında bu kadar pozisyon bulacaksın ve ilk yarı soyunma odasına başladığın gibi gireceksin!
Slaven Bilic kulübede olmadığı için basın tribününden reaksiyonunu göremedim ancak "Bunlar değilse hangisi?" diye tepki gösterdiğine eminim...
Rıza Çalımbay'ı öncelikle kutlamak gerek. İtiraf etmeliyim, bu kadarını beklemiyordum. PTT 1. Lig'den çıktığının senesinde kadro derinliği olmayan, özellikle defansta ve hücuma dönük orta sahada ciddi eksikleri bulunan bu takımı buralara getirmek tek kelimeyle mucize..
Rıza Hoca iki şeyi çok iyi yaptı. İki haftadır zafiyet gösteren defansının önünü çok iyi kapattı. En önemlisi Fernandes'i ilk yarı Kıvanç'la ikinci yarı Kağan'la iyi markaja aldı.
Fernandes'in baskı altında yükünü alacak, oyunu açma yeteneği de bulunan Atiba veya Oğuzhan olsa görüntü değişebilirdi. Sivok'un sakatlanması defansta zafiyet oluşturmadı ancak takım oyun kurarken yokluğunu hissetti. Beşiktaş top yapamayınca ve iyi paslaşmalarda bulunamayınca Veli koşmaktan yoruldu, kaptan Necip adalesini tuta tuta oynadığı maçı terk etmek zorunda kaldı.
Bilic, maçı çevirmek için elindeki hamleleri yaptı. Dentinho, Ömer ve Mustafa'yı sahaya sürdü. Üç futbolcu oyuna hareketlilik getirse de "maçın kahramanı olma" şansını iyi kullanamadı. Onları organize edecek ne paslar geldi ne de ataklar.

GECENİN KAZANANI ÇAYKUR RİZE

Atatürk Olimpiyat Stadı dün gece Beşiktaş'ın evi gibi değil, 5 bin kadın ve çocukla tarafsız saha gibiydi. Tarafsız sahadaki (!) maçta puanlar paylaşıldı, gecenin kazananı Çaykur Rizespor oldu..

MAÇIN ADAMI: KIVANÇ KARAKAŞ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA