Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Sonuca Palabıyık etkisi!

Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz karşılacağınız tablo bellidir! Hakemin yanlışı yanlışla kapatma şıkkı ve hakkı olmadığına göre hakem Ali Palabıyık ve ekibi, 9. dakikada Rize- Beşiktaş maçına büyük bir yanlışla başladı. Mustafa'nın yere düştüğü ikili mücadelede Kweuke'nin üzerine düşmesine penaltıyı gösterdi. Bu pozisyona Ali Palabıyık dışında penaltı çalacak hakem çıkıcağını sanmam, ya da bu penaltı diyenin de samimiyetine inanmam.. Bu hatalı karar ve ardından gol, Beşiktaş'ın 1-0'ı bulmuşken bütün avantajlarını elinden aldığı gibi Rizespor'un özgüven kazanmasına ve kendine gelmesini sağladı. Rize'nin ikinci golünü bulduğu penaltı pozisyonuna her hakem penaltı çalabilir. Ancak avantaj sağlamayan, istem dışı gelişen bu çarpmalarda ne kadar penaltıya hükmedilmesi gerektiği uzmanlar tarafından gündeme alınıp tartışılmalı. Rakiple omuz omuza didişirken top Atiba'nın eline çarpmasa nereye gider? sorusu değerlendirilmeye muhtaç. Özetle Palabıyık ve ekibi yanlış penaltı kararıyla sonuca direkt tesir etti. Açmaz şurada Beşiktaş'ın rakipleri böyle bir haksızlığa karşı karşıya kaldığında ne yaptı, ne yapmalı?
Sakatlığa ağır bedeller ödeyen Mustafa Pektemek'in gollerle tanışması büyük kazanç. Bilic'in 68'de Olcay'ın yerine Almeida'yı sokarak çift forvete dönerek ilk kez bu ölçekte yaptığı hamle ve sistem değişikliği umut verici.. Yüksek ateşle oynayan Gökhan Töre biraz daha dirençli kalabilse, Beşiktaş belki daha fazla pozisyon üretebilir ve galibiyet golünü bulabilirdi. Ancak sonucu ve oluşabilecek farkı hakemin belirlemesi sadece Beşiktaş'ın değil Türk hakemliğinin kaybı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA