Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Gol kilidi açtı

İlk maçta alınan skordan sonra artık Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde gruplara kalma yolunda büyük bir adım attı. Trabzonspor camiası için kötü geçen bir sezondan sonra Avrupa kupalarına devam edebilmek gerek maddi gerekse manevi yönden büyük önem taşıyor.
Maça gelince; dün seyrettiğimiz Kukesi ile Trabzonspor arasında büyük farklar var. Hatta bu takım bulunduğu yere nasıl geldi doğrusu merak ediyorum. Hem bireysel anlamda hem de oyun olarak çok alt seviyede bir takım. Çok adamla kale önünde kalarak savunma yapmaya çalışıyorlar ama çok yetersizler. İlk yarıda Kukesi takımının sağ kenarını Trabzonspor, Volkan ve Olcan gibi kenar oyuncusu özellikli iki oyuncuyla bir-iki kez savunmanın arkasına sarktı ve Trabzonspor'un bulduğu penaltı golü de bu ataklardan birinde geldi. Gole kadar ki otuz dakikalık bölümde ise böylesi silik ve etkisiz bir rakibe karşı oyunda üstünlüğü bir türlü Trabzonspor ele alamadı ve hücumda da etkisiz kaldı.
Bunun en önemli nedeni ise orta saha da yer alan Zokora, Aykut ve Soner hep yana ve geriye top oynama düşüncesindeler. Orta alanda dripling yaparak rakip eksilten oyuncunuz yoksa hücum aksiyonlarınızda sorunlar başlar. Kenar atakları ise her zaman dile getirdiğimiz gibi üstelik dünkü rakip karşısında bile bir türlü organize bir biçimde yapılamadığı için gol pozisyonu üretme açısından istenilen düzeyde olunamıyor.

MUSTAFA AKÇAY'A UYARI

Bir kez daha bu maç bizlere gösterdi ki Mustafa Reşit Akçay artık yeni bir planlama içerisinde olmak zorunda. 1461'den Trabzonspor kadrosuna katılan Yusuf, Kadir, Abdulkadir gibi oyunculara daha fazla şans vermek zorundadır. Unutulmaması gereken en önemli konu ise, şu an geçen yılın aynı takımı ile sahada mücadele verildiği bu oyuncu yapısı ile istikrarlı bir takım ortaya çıkmaz. Ve büyük sorunları beraberinde getirir benden uyarması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA