Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kadıköy'de 1 puan küçümsenmemeli!

Hafta arası Avrupa arenasında Lazio ile yapılan maçtan sonra Fenerbahçe gibi bir takım karşısında İstanbul'da alınan bir puan başarı olarak değerlendirilebilir. Mustafa Akçay, Fenerbahçe'nin özellikle sağ kenardan Gökhan Gönül'le kanat bindirmelerini düşünerek Aykut'u savunmanın göbeğinden sola, öne de Olcan'ı yerleştirmiş. Orta sahayı ise top rakipte iken Olcan ve Yusuf'un kenarları kapatmasıyla, Fenerbahçe'nin Caner ve Gökhan Gönül'le kendi sahasındaki her maçta uyguladığı kanat bindirmelerinin önünü kapatmaya çalıştı. Maçın ilk yarısında Mustafa Akçay'ın planı tuttu.
Fakat Fenerbahçe, Holmen'in maçın ikinci dakikasında girdiği gol pozisyonu ve Sow'la gole yaklaşılan pozisyonunun dışında sadece ceza alanı dışından şutlarla sonuca gitmeye çalıştı. Ama top Trabzonspor'a geçtiğinde bordo-mavililerin hücumda koskoca ilk yarıda kaleye attığı şut yok. Hücumdaki yetersizliğin en önemli nedeni Henrique'nin önde çoğu kez yalnız kalması, Adrian'ın rakibin eksik yakalandığı bir iki pozisyonda final pası yanlışlığı ve kendisinden çok şey beklenilen Malouda'nın son haftalarda fiziksel olarak büyük düşüş içerisinde olmasıydı.

BİR PUANI 'ONUR' ALDI
İlk yarıda Trabzonspor adına sahada en olumlu katkı yapan oyuncu Zokora'ydı. Çoğu kez orta alanda Fenerbahçe ataklarında öne çıkan ilk oyuncu olmasının yanında, topla daha önceki maçlarda görmediğimiz bir şekilde öne dripling yaparak takımının nefes almasını sağladı. Maçın ikinci yarısında ise Fenerbahçe baskıyı daha da arttırdı. Emre ve Emenike'yi de oyuna alarak hücumda ilk yarıya göre daha etkili oldu. Onur iki kritik kurtarış yaparak Trabzonspor'un Kadıköy'den 1 puan çıkartmasını sağlayan isim oldu. Her iki takımın kenardan gelen oyuncularını göz önüne getirdiğimizde böylesi bir maçta Trabzonspor'un aldığı bir puan asla küçümsenmemeli.

MAÇIN ADAMI: ZOKORA-ONUR

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA