Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Platini'nin ince planları

İngiliz Daily Mail Gazetesi, yazarı Martin Samuel'in UEFA Başkanı Michel Platini ile yaptığı röportajın tamamını internet sitesinden yayınladı. 65 bin vuruşluk bu metin kitap yapılsa birkaç yüz sayfayı bulur. Önemli bir kısmı finansal fair-play konusunda Platini'yi hayli sıkıştıran sorular ve UEFA Başkanı'nın bunları yanıtlama çabası... Ama bir de Platini'nin önümüzdeki yıllarda büyük turnuvaların sistemleriyle ilgili açıklamaları var. UEFA Başkanı'nın Avrupa Ligi şampiyonu olan takımın ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alması fikri biliniyor. Ancak kura sistemiyle ilgili rahatsızlığını ilk defa burada dile getirdi.
Seribaşı sistemi ve aynı ülkeden takımların eşleşememesi gibi kurallar yüzünden sık sık aynı takımların gruplarda birbirine düşmesine olumsuz yaklaşan Platini, "Bu konuda bir şeyler yapılmalı. Her yıl sistemle oynayamayız. Bunu dönemler itibarıyla yapıyoruz. Ve bir sonraki dönem 2015'te... O zamana kadar yenilikler bulmalıyız. Lig şampiyonları için de ayrı bir değerlendirilme gerek" dedi. Samuel'in "Arsenal 2005"ten beri şampiyon olamıyor ama birinci torbada. Manchester City, Arsenal'in liginin şampiyonu olarak gidiyor ama en zor grupa düşüyor ve çıkamıyor" yorumuna UEFA Başkanı'nın yanıtı "Monte Carlo'daki son grup kura çekimi sonrası ekibime bana iyi bir öneriyle gelmeleri direktifi verdim. Lig şampiyonlarının bu unvanları kura çekiminde onlara mutlaka bir avantaj sağlamalı. İngiltere, Almanya Şampiyonu, grubuna 4. takım olarak girmemeli. Ve o grupta bu ikisi dışında İspanya ve Hollanda şampiyonları da yer aldı. Bunlar doğru değil, çözüm bulunmalı" oldu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA