Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Çirkin teklif!

Sezon başladı neredeyse ilk yarı bitecek ama Beşiktaş, hala Quaresma olayını çözemedi. Kriz hep kötü yönetildi. Yönetim bir yandan, teknik adam bir yandan, oyuncu bir yandan konuştu, durdu.. Önceki gece Sayın Samet Aybaba, NTV Spor'da Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in konuğuydu. Aybaba uzun uzun birçok konuyu anlattı. Her zaman olduğu gibi konu yine Quaresma'ya geldi. Onunla ilgili de uzun uzun cümleler kurdu. Gerekçelerini anlattı, oyuncuyla ilgili analizler yaptı. Satır aralarında çok dikkat çekici bir cümle vardı. Bakın Aybaba şöyle diyordu: "Quaresma ufak bir indirim bile yapsa, onun karşılığı verilirdi. Öyle enteresan bir şey ki.. Hatta yönetimin 'Bir fedakarlık yap onu biz üstlenelim. Sen yapmış gibi ol' teklifini bile ciddiye almadı. Artık daha fazla konuşmaya gerek yok. Bu bir oyuncudur sonuçta marka Beşiktaş'tır."
Böylece Aybaba, Beşiktaş yönetiminin Quaresma'ya yaptığı etik dışı bir teklifi satır aralarında açıklamış oldu. Aybaba "Yönetim her şeyi yaptı" demek istiyordu kısaca ve sözlerinin bana göre açılımı şuydu: "Sen ücretini indir! Feda, fedakarlık yap! Kamuoyu bunu böyle bilsin, takım böyle bilsin, taraftar böyle bilsin! Feda ettiğin miktarı biz sana başka bir şekilde öderiz. Böylece sorun ortadan kalkar.. Sen takıma girersin."
Yine Aybaba'dan öğrendiğimiz kadarıyla Quaresma buna da yanaşmamış. Ya bu teklifi etik bulmamış ya da yöneticilerin bu parayı ödeyeceğine inanmamış!.. Her Beşiktaş başkanı, Beşiktaşlı duruşuna vurgu yapar bilirsiniz. Bu sözlerle övünür ve mesajlarını Beşiktaş taraftarına verir. Söz konusu teklifin yenilir yutulur bir tarafı yoktur!. Böyle bir teklifi bir teknik adamın açıklaması da hoş değildir. Olayın özeti şudur Aybaba için: "Ben Quaresma'yı bu takımda istemiyorum" Hocanın takdiri buysa yönetim de bunu işi sakız gibi uzatmaz ve bitirir. Evet Quaresma kim? Büyük olan Beşiktaş'tır. Marka Beşiktaş'tır.. Aybaba böyle diyor. Doğrudur o zaman o kulüp binasına her seferinde girip çıkan ve bir sonuç çıkmayan bir futbolcunun da Beşiktaş'la oynamaya hakkı yoktur. Durumu bu hale getiren ve işi tuhaf tekliflere götüren Beşiktaş yönetiminin de kulübü bu hale sokmaya hakkı yoktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA