Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş taraftarı, orayı avantaja çevirir

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'nın stadında oynayacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Olimpiyat Stadı'nda oynamaktansa Kasımpaşa'nınki gibi 14 bin kişilik 'butik bir stat'ta oynamak, Beşiktaş taraftarının da yapısını düşündüğümüzde bence çok doğru bir tercih. Beşiktaş, İnönü Stadı'ndan uzakta olmayı bu sayede avantaja çevirebilir. Beşiktaş'ın seyircisinin de oyuna katılımını düşününce, Beşiktaş burayı ciddi bir deplasmana çevirebilir. Sonuçta statların bir ruhu yoktur, ona ruhu veren taraftarlardır. O ruhu veren kapasite değil taraftardır. Bana göre Olimpiyat Stadı'ndansa Kasımpaşa Stadı çok doğru seçimdir.

Avrupa'daki takımlarımızdan bugün Trabzonspor, Derry City karşısında sezonu açıyor. Trabzonspor, turu rahat geçer mi?
Trabzonspor ile Derry City kulüplerinin isimlerini kağıda yazdığınızda tabii ki 'Ttrabzonspor kazanır' diyorsunuz ama işin espirisi de bu oyunun sürprizli bir oyun olması, maçın sahada kazanılması. Yine Trabzonspor'un İrlanda kulübü karşısında sürprize imkan tanıyacağına inanmıyorum.

ORTA SAHA VE SOL BEK SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Beşiktaş'ın hocası Biliç, şampiyonluk için Fenerbahçe ve Galatasaray'ı daha şanslı gördüğünü söyledi. Bu sözler için ne diyorsunuz?
Biliç bu takımların en son performanslarına bakıp bu kanaate varmış. Kadro yapısına, oyuncu zenginliklerine baktığımızda tabii ki iki takım şanslı. Ama bu futbol ve sizden daha güçlü gördüğünüz takımları bu oyun sayesinde yenebilirsiniz. Şampiyonluk hedefini ortaya koyan, hayalini kurduran işte bu oyundur.

Şu ana kadar yapılan transferler ve basında adı geçen isimlerle Beşiktaş'ın şampiyonluğa oynayabileceğini düşünüyor musunuz?
Beşiktaş'ın geçen sene yaşadığı sorunların ne kadarını hallettiğini söylemek zor. Franco'yu iyi tanımıyorum ama 22 yaşında bir stoper kağıt üstünde doğru bir transfer. Scout ekibinden aldığım bilgiler de bu transferin doğru bir iş olduğunu gösteriyor. Yeni transferlerden Ömer Şişmanoğlu ve Sezer Öztürk, kadro genişliğinde takıma faydalı isimler olacaktır. Bir türlü bitmeyen Eneramo transfer sürecinin uzaması da bana 'Acaba bu transferden vaz mı geçiliyor' diye düşündürüyor. Serdar Kurtuluş da transferi biten bir diğer isim. Değişik mevkilerde farklı taktik kurgularda kullanılabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ama altını çizmeliyim ki, Beşiktaş, hala bir sol bek ve net bir orta saha oyuncusu bulmuş değil.

AVRUPA'DAN UZAK KALMAK PRESTİJ KAYBI
UEFA Tahkim Kurulu'ndan beklenen karar çıkmadı..
Beşiktaş geçen sezon mali bir sebepten dolayı Avrupa kupalarında yer alamamıştı. Bu sefer de farklı bir sebepten bu önemli futbol arenasında yer alamıyor. Avrupa'ya gidemeyişin sebebi sportif hedeflerden çok Beşiktaş'ın değerlerine zarar veren unsurlardır. Bu cezaların Beşiktaş olsun Fenerbahçe olsun getireceği mali sorunlardan ziyade daha farklı sonuçları olacaktır. Hızla büyüyen futbol dünyasnda artık bir sezona başlarken önemli yerlere gelmek için ciddi sportif hedeflerinizin olması gerek ama Beşiktaş iki sezondur bu hedeflerden uzakta...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA