Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Rakipleri kadar gücü yok!

Beşiktaş bu sezonki şampiyonluğu değil, kesinlikle gelecek sezonlara hazırlanacak kadroyu düşünmeli

Beşiktaş bir ileri, iki geri gidiyor. Bunun sebebi nedir?
Yarıştığı kadrolara baktığımızda (G.Saray ve F.Bahçe) Beşiktaş'ın rakipleriyle aynı güçte olduğunu söylemek zor. Gerek kadro yapısı gerekse fiziki şartlar açısından (Kendi stadının olmaması gibi)... O yüzden Beşiktaş'ın bu sezonki şampiyonluğa değil, ileriki sezonlarda hazırlanacak iddialı kadroyu nasıl şekillendireceğine bakması lazım. Ben bu kadronun başarısını şampiyon olup olmamasıyla değerlendirmemek gerektiğine inanıyorum. Bu pencereden baktığımızda Beşiktaş, "Önümüzdeki sezona taşıyacağı kadro ve oluşturacağı takım anlamında bize olumlu ipuçları veriyor mu?" sorusuna göre değerlendirmeli. Bana göre Beşiktaş, doğru oyuncudan çok doğru oyunu bulup ona göre transfer yapmalı. Beşiktaş'ın sportif hedeflerine ulaşması için gerçek çözüm bu.

BİLİC İLE DEVAM EDİLMELİ
Beşiktaş'ta hedef tahtasındaki bir numaralı isim Bilic. Siz Bilic'in performansı konusunda ne düşünüyorsunuz?
Kim nasıl değerlendiriyormuş Bilic'in performansını? Eğer hedef önümüzdeki yıllar diyorsanız, bu Bilic'in aldığı sonuçlardan değil, oynattığı futboldan ve oyuna müdahaleleri ve oyuncularla ilişkileri üzerinden değerlendirilmeli. Ama özellikle bir kere daha vurguluyorum. Bilic'le devam edilecekse (ki ben bundan yanayım) bugünün futbol konjonktüründe fark yaratacağınız şey doğru oyunu bulup bunun üzerine oyuncu kadrosu oluşturmaktır. Bunun için de olmazsa olmaz devamlılıktır. Tabii eğer bunu yapacak insanlara güveniyorsanız... Beşiktaş oluşan bir takımdır, olmuş bir takım değildir. Sezon başında Önder Özen liderliğinde yeni bir projeye başlanmıştır. O yüzden süre verilmelidir. Ancak dikkat edilmesi gereken şey 'Football Manager' oyunu mantığında transferler yapılmamalıdır.

ALMEİDA'NIN YOKLUĞU KÖTÜ ETKİLER
Son olarak Almeida da sakatlandı. 3 hafta kadar oynayamaması bekleniyor. Portekizli'nin yokluğu Beşiktaş'ı ne kadar etkiler? Çok etkiler. Çünkü santrfor anlamında hakikatten alternatif oyuncular olmasına rağmen Almeida'nın performansını gösterme şansları çok yok. Ömer ve Mustafa'nın hem bu sezon oynama devamlılıklarının olmayışı hem de santrfor özelliklerinden dolayı. Almeida, Beşiktaş için bu kadro yapısında çok önemli bir eksik.
Almeida'nın yerine kim oynamalı? Bilic bu duruma nasıl bir formül bulabilir? Dışarıdan bu konuda ahkam kesmek doğru değil. Bilic'in seçiminden sonra yorumlarımızı yaparız ama dışarıdan bakıp böyle bir seçim yapamayız. Ne futbol oyunu ne de teknik adamlık bu kadar kolaydır.

GEZMEYE TEPKİ BİZE ÖZGÜ...
Takım berabere kalıyor, maçın ardından Fernandes, Motta, Gökhan soluğu gece kulüplerinde alıyor. Bu ne kadar profesyonelce? Gösterilen tepkiler Türk toplumuna dair sosyal tepkilerdir. Bir oyuncu sahada işini yaptıktan sonra her türlü sosyal faaliyetleri yapabilir. "Galip olunca eğlenmeye gidebilir, mağlup olunca gidemez" tarzı yaklaşımlar bize dair tepkilerdir. Bu konuyla ilgili bir örnek vereyim. Les Ferdinand Beşiktaş'a geldiğinde buradaki duruma şaşırmıştı. Kazandığımızda eğlenmeye gidip, berabere kaldığımızda ya da kaybettiğimizde gitmememizi anlamıyordu. Ferdinand'la çok da keyifli gezilirdi. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra herhalde gece gezmeyi bıraktı ki İngiltere Milli Takımı'na kadar yükseldi!
Beşiktaş'ta çok sakatlık yaşanması şanssızlık mı, yoksa yanlış giden bir şeyler mi var?
İdman performansı anlamında yüzde yüz doğrular mı yapılıyor, bilemiyorum. Bunu artan tempoya bağlı sakatlıklar olarak görmemiz lazım.

LİGDE ŞAMPİYONLUK HAYALİ VE İKİNCİLİK HEDEFİ DEVAM EDİYOR
Beşiktaş, son sonuçlardan sonra şampiyonluk yarışının neresinde?
Tabii ki 8 puan geride kalmak önemli bir kayıp. Ligde bitime 11 maç kaldığını düşünürsek hedeften uzaklaşılmış gibi duruyor. Beşiktaş'ın şampiyonluk 'hayali' de, ikincilik 'hedefi' de bana göre hala devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA