Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Adaletli sona erdi!

En zor şey dün gece benim yaptığım. Karşımda üç tane televizyon var, birinde G.Saray oynuyor, diğerinde Beşiktaş, ötekinde Atletico Madrid. Takım şekillerine bakacaksın, hakemlere bakacaksın, pozisyonlara bakacaksın. Bakacaksın oğlu bakacaksın...
Atletico Madrid şampiyon oldu. Nasıl oldu? Takım olduğu için. Ne Real Madrid'deki ne de Barcelona'daki isimler onlarda yok. Ama onların ruhu vardı ve şampiyon oldular.
Gelelim bizimkilere... Tribünlere bakıyorsunuz, boş. Çünkü bazı insanlar Türkiye'deki futbolu mundar ettiler. İnsanların futbol şevkini kırdılar. Maçların görüntülerini sakladılar, tekel yapmaya kalktılar. Sahanın dışında futbolu yönlendirmeye gayret ettiler. Futbolu köpürtmediler. Türkiye dizi filmlerine mahkum oldu. Futbol programları yok oldu. İstediklerini gösterdiler, istediklerini göstermediler. Seyirci ne futbol maçına gidiyor, ne televizyon seyrediyor. Suni bir ara gazı veriyorlar, hikaye. Federasyonlar saçma sapan cezalar üretiyor. Takıma ceza veriyorlar, erkekler gelmeyecek, kadınlar çocuklar gelecek diyorlar. Ben çok maçtan evvel o maçlara giden seyircilerin arasında oturuyorum veya geziyorum. Daha maçtan 8-10 saat evvel oturdukları restoranlarda veya kafelerde hem erkekler hem kadınlar, hem çocuklar küfürlü tezahürat yapıyorlar. Bu gruplar maçlara geliyor, yine aynı küfürleri ediyorlar. Sonra da bu maçlar erkeklere kapatılıyor, kadınlar ve çocuklara açılıyor. Ve onlar da küfür etmeye devam ediyorlar. Yani saçma sapan işler yapılıyor. Bunlar futbolun bir tarafı. Daha içine dalarsak lig sıralaması adaletli bitti. F.Bahçe diğerlerine göre daha iyi futbol oynadı, daha iyi mücadele etti ve şampiyon oldu. G.Saray, Fatih Terim, Mancini, Ünal Aysal şeytan üçgeninin arasında kaldı son anda futbolcuların "Biz bu işlere karışmayalım, işimize bakalım" zihniyetiyle Şampiyonlar Ligi'ne gittiler.

BİLİC TEK BAŞINA
Beşiktaş'ta
otorite yoktu. Başkan ayrı telden çaldı, F.Bahçeli bir futbol sorumlusu aldılar o ayrı telden çaldı. Bilic doğru işler yaptı, düzgün adamdı, yalnız kaldı. Futbolcular gece alemlerine daldı, arada kurşun yediler ve üçüncü oldular. İşte böyle bir sezon geçirdik. En son maçta bile G.Birliği aleyhine hakem bir düdük çaldı. Yani penaltı, inanılır gibi değil. 10 Gençlerli futbolcu neredeyse hakemi paketleyip saha dışına atacaktı. Ama hakem o penaltıyı attırdı. Yukarıda Allah vardı, Almeida kaçırdı. O hakeme soruyorum... Penaltı verdiğin G.Birliğili futbolcu o kolunu nereye sokacak? Eğer sokacak bir yeri varsa verdiğin penaltı doğru. Bu iş eczacılık yapmaya benzemiyor. Aspirin verip baş ağrısını kesersin ama penaltı verip bir takımı kangren yaparsın. Yukarıda Allah olmasa işi bitireceksin. Ama o müsaade etmiyor.
Biz de Türk futboluna pansuman yapalım, yazıyı noktalayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA