Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

'Biz' diyen kazandı

İtalyan teknik adam Lippi, "İyi sonuçlar almak için kaliteli oyuncular gerekir. Takımda ne kadar yıldız varsa, grubun birlikte hareket etmesini sağlamak, takımı kompakt hale getirmek için çok çalışmak gerekir. Her oyuncuya hem yararlı hem de vazgeçilmez olduğunu hissettirmek gerekir. Yıldızlar, takım oyunu oynamazsa o takım 'Biz' diye düşünen takımlara karşı kaybeder" der.
Galatasaray , sezon başından beri 'Biz' diye düşünemediği için takım olamıyor, istikrarı yakalayamıyor. Bu tutarsızlık ve ritm bozukluğu geriye düşülen maçları çevirmeyi önlüyor. Oyuncuların akıl yolu kapalı olduğundan rakibin üzerine bilerek değil, şuursuzca gidiyorlar. Fizik kalitesinin yetersiz oluşu da rakiple boğuşmaya izin vermiyor.
Haklı bir galibiyet alan Karabük, Galatasaray'ın kaybettiği maçlarda rakiplerinin sergilediği 'kompakt' oyunun benzerini sahaya yansıttı. Ahmet İlhan ve Lua- Lua gibi hücuma dikine çabuk çıkan oyuncularıyla Galatasaray'ı alt etti. Cris-Dany ikilisinin önünde mükemmel duvar olan Mehmet Yıldız gibi bir oyuncu Galatasaray'da yok. Elmander- Burak-Umut'la ancak kontratak futbolu oynayabilirsiniz.
Galatasaray 'da rakip analizleri nasıl yapılıyor merak ediyorum. Ordu, Mersin, G.Birliği ve Braga aynı oyun anlayışıyla Galatasaray'dan puan ve puanlar aldı. Galatasaray bu sezon tek doğru futbolu Belediye'ye karşı oynadı.
Fatih Hoca adaletlidir. Galatasaray'da bazı isimlerin artık kulübeyi tatması gerek. Eğer Dany bu kadar hata yapıyorsa, Cris kaçırdığı adama yetişemiyorsa Semih'in oynamaması, Gökhan Zan'ın 18'i görememesi adaletsizlik oluyor. Savunmanın yabancılara teslim olması Terim'in elini kolunu bağlıyor. İyi oynarken Melo gereksiz yere çıkıyor. Haftalardır alkışlanan Riera kontenjan doluluğundan oyuna giremiyor. Burak'ın golünde asistin şiddetini iyi ayarlayan Hamit'in yerine bakarsak göbekte oynaması daha doğru olur. Zaten Hamit'in parladığı konum forvet arkasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA