Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rekabeti yönetebilmek

Mancini sonunda G.Saray'da ciddi rekabetin yaşanacağı derin bir kadroya kavuştu. Bu rekabetin ayak seslerini Bursa karşısında görmüş ve G.Saraylı oyuncuların "Futbol Resitali"ne tanık olmuştuk. Eskişehir maçının ilk yarısında futbol resitalinin devamını izledik.
Hajroviç'in enfes pasına fırlayan Burak erken dakikada golü yapınca oyunun ve topun kontrolü G.Saray'a geçti. G.Saray takım olarak çok koştu. Önde baskı kurarken çoğu zaman top ayağında olan Eskişehirli oyuncuya üç G.Saraylı bastı. Eskişehir takımı çabuk yer değiştiren, ayağa çabuk ve isabetli pas yapan, pres konusunda iştahını kaybetmeyen G.Saray'ı durdurmakta aşırı zorlandı. G.Saray'ın maestroluğunu artık Melo'nun yaptığını görüyoruz.
Melo maç boyu bu özelliğini sahaya yansıtırken, fizik gücünün yarattığı koşu kalitesi sayesinde sahanın her yerine bastı, kanatlara etkili paslar attı. Melo'nun oyunu rahatlatma ve basit oynama felsefesini tüm takım izlemeli.. Mancini de Melo'nun bu liderliğini daha iyi yapması için Ceyhun'u savunma önünde "Güvenlik kemeri" gibi kullanıyor. Ceyhun'lu sistemde Sneijder- Selçuk ikilisi geriye fazla gelmeyip çok enerji harcamıyor, becerilerini ve yaratıcılıklarını hücumu zenginleştirmekte kullanıyor.
Drogba'sız G.Saray sahada heybetsiz bir görüntü veriyor. Boyuyla, posuyla tavırlarıyla ve güçlü fiziğiyle Drogba gerçekten sahada fazla yer kaplıyormuş. G.Saray Drogba'nın heybetini gol bölgelerinde fazlasıyla hissetti. Burak'a enfes gol pası veren Hajroviç'in oyun zekasına, tekniğine sözüm olamaz.
Ama futbol sadece topla oynanan bir oyun değil. Topsuz oynamayı da öğrenmek gerekir. Hajroviç top ayağındayken mükemmel, topsuz oyunda yardıma gelmiyor. Mancini, Bosnalı'nın topsuz oyunda da olmasını sağlamalı. Mancini her maça sürpriz kadroyla çıkıyor ve medyayı atlatıyor.
İtalyan hocanın bu tarzını "rekabet"e verdiği önem belirliyor. Hatta rekabetten dolayı ellerini ovuşturuyordur. Rekabet herkesi hazır tutmak adına ne kadar önemliyse o rekabeti doğru yönetmek ve formayı adaletli dağıttığını herkese hissettirmek daha da önemlidir. Çünkü futbolcu zekidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA