Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini'nin ekolü ve "Biz" diye düşünmek

Galatasaray'a İtalyan ekolünün artık damga vurduğunu anlatacağım. Hazırlık maçlarını saymıyorum, Mancini Galatasaray'ın başında 27 resmi maça çıktı. Ligde 14 maç. Kupada 8 maç. Avrupa'da 5 maç. İtalyan hocanın karnesine baktığımızda ilk 9 maçta 13, ikinci 9 maçta 10 son 9 maçta Galatasaray kalesinde 2 gol görmüş.. 27 günde ve üç günde bir maç oynama performansına göre son 9 maçın içinde 6 kupa 3 de lig mücadelesi var.. Atılan 18 gole karşılık Galatasaray sadece iki gol yemiş. Bu Mancini'nin Galatasaray'da "İtalyan ekolünü" oturttuğunun bir göstergesidir. G.Saray 4-1-4-1 sistemine göre bol gol pozisyonuna giren ve kalesinde az pozisyon veren bir takım oldu. Şampiyon olmak ya da Avrupa Kupaları'na katılmak için sadece içeride kazanmak yetmiyor, deplasmanda da ciddi puan toplamak gerekiyor. Sabah Spor servisinden istatistik uzmanı Taner Karaman'dan üç büyük takımın puan istatistiğini istedim. İşte sıralamaya göre sonuçlar:
FB: İçeride 26, dışarıda 18 puan almış.
GS: İçeride 26, dışarıda 14 puan almış.
BJK: İçeride 18, dışarıda 21 puan almış.
En istikrarlı Beşiktaş görünüyor. İçeride en fazla puanı Sivas (27) almış ama dışarıda 8 puan toplamış.
Antalyaspor deplasmanı Mancini'nin yeni sistemi adına "Test maçı" olacak. Çünkü Galatasaray ilk yarı deplasman fukarasıydı. Evindeki coşkuyu ne yazık ki deplasmanlara yeterince taşıyamadı. Mancini'nin geniş kadroyu yeni sistemi içinde akıllı kullanarak deplasman zaafını aşacağını düşünüyorum. Çünkü Mancini elindeki kaliteli oyuncuların neler yapabileceğini biliyor. Oyuncu grubunun ortak hareket etmesini sağlamak adına takımı kompakt oynatıyor. Geniş kadro sayesinde yıldız ayrımı yapmadan her oyuncuya hem yararlı olduklarını hem de vazgeçilmez olduklarını hissettiriyor.
27 maçta farklı onbirler kullanan ve toplam 37 oyuncuya yer veren Mancini tüm kadroya "Hepinize güveniyorum. Herkes bu formanın sahibidir" mesajını veriyor. Oyuncularından "Toplu hücum toplu savunma" anlayışına sadık kalmalarını isteyen Mancini'nin sisteminin son 9 maçta sorunsuz işlediğini gördük.
Mancini'nin G.Saray'da yarattığı değişimin şifresi:
Galatasaraylı oyuncular "Biz" diye düşünüyor ve hareket ediyor. Oyuncular "Assolist" gibi davranmıyor.. Egoizm yok.. Tüm oyuncular dolaşarak ve çabuk yer değiştirerek oynuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA