İLİŞKİLİ HABERLER
Microsoft kirayla şirketleri 'bulut'lara çıkaracak!
Fırça darbeleri ekranda
Giyilebilir bilgisayarlar sahada kullanılacak
Nasa Mars projesinde Azure imzası
Obama, bulut teknolojisini dijital demokrasi için kullanıyor
Ofis paketi internetten bedava sağlanacak

Microsoft kirayla şirketleri 'bulut'lara çıkaracak!

Microsoft, şirketlere yazılım ve donanım satmayıp 'kullandığın kadar öde' diyecek. Bulut teknolojisi adı verilen sistemle şirketler artık donanım ve serverları kiralayacak

İnternet servisleri konusunda Google'a rakip olmaya çalışan dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft servis şirketine dönüşümünün ilk adımını attı. Dünya devinin hedefi, bulut bilişim teknolojisi ile donanım ve yazılım hizmetini 'kullandığın kadar öde' sistemi ile kiralama yöntemi ile sunup rakiplerine avantaj sağlamak. Şirketler, kiralayacakları yazılımlarla milyonlarca dolarlık yatırım yapma derdinden de kurtulacak. Microsoft'un önemli ürün ve servislerin duyurusunu yaptığı Profesyonel Yazılım Geliştiriciler Konferansı'nda (PDC 2009) bulut bilişim teknolojisi hizmetlerinin açıklamalarını şirketin patronu Bill Gates'ten sonraki baş yazılım mimarı Ray Ozzie yaptı.

GOOGLE'LA REKABET KIZIŞTI

Dünyanın her yerinden teknoloji editörlerini Los Angeles'a toplayan Microsoft, attığı ve atacağı yeni adımlarla Google'la rekabetinin sıkılaşacağının işaretlerini verdi. Yazılım satarak değil kiralayarak şirket ve son kullanıcılardan para kazanmayı planlayan Microsoft'un bu önemli adımı aslında kendi bilgi teknolojisi altyapısını kuracak şirketlerin sunucu (server), yazılım gibi satın alma kalemlerine milyonlarca dolar ödemesinin önüne geçecek. Şirket bulut bilişim teknolojisi ile sadece ihtiyacı olan sistemi alacak ve bugüne kadar fazlaca eleştirilen kullanmadığı teknolojilere para ödemekten kurtulacak. Azure adı verilen bu platformla önce yazılım geliştiriciler tanıştı. Yazılım geliştiriciler de şirketlere yönelik özelleştirilmiş teknoloji çözümlerini sunacak.

LİSTEDE İSTANBUL DA VAR

Donanım yatırımı işletimi gibi masraflardan kurtulan yazılım geliştiriciler sadece kendi işlerine odaklanacak ve şirketlere çözüm satmaya çalışacak. Bulut teknolojisi için 13 data merkezi kuracak Microsoft şimdilik 6 merkezde çalışmaya başladı. Avrupa'da Amsterdam ve Dublin, Uzakdoğu'da Hong Kong ve Singapur data merkezlerinin olduğu şehirler olurken kurulacak diğer 7 merkezden birinin İstanbul olması için çalışmaların yürütüldüğü söyleniyor. Sonuçların 2010'da belirlenmesi bekleniyor.

kalan karakter 460

muratbiskin muratbiskin // ANTALYA

İstanbulda data merkezi olması güzel olur

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 27.11.2009 23:15

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Teknoloji Haberleri
Diğer Teknoloji Haberleri
Dijital fotoğraf makineleri alacakaranlıkta futbol peşinde
Ucuz cep durdu 3G'li ve dokunmatik patladı
Çinlilerin yüzde 78'i korsan şarkı dinliyor
Sıkışan Avrupalı cep telefonuna sarılıyor
Kişiye özel yatak 3 boyutlu haritanıza göre ayarlanıyor
Ramazan Bayramı tebriği internette daha ucuz
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol