Şarköy'de tavla ve okey yasağı ruhsat krizinden kaynaklanıyor

Tekirdağ'ın turistik ilçesi Şarköy'de okey ve tavla oynatılmasının yasaklanması kriz yarattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaptırdığı anonslarda, sahildeki çay bahçeleri ve büfelerin iskambil kâğıdı, okey oynatabilmeleri için kahvehane ruhsatı çıkarmaları gerektiğini duyurdu. Tepkilerin yerel gazetede yer alması üzerine Şarköy Kaymakamlığı 25-26 Haziran'da defalarca belediye hopörlerinden şu anonsu yaptı: "Okey oynama yasağıyla ilgili kaymakamlığımızın hiç bir bilgisi ve talimatı yoktur." Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan da konuya ilişkin "İlçe Emniyet Müdürlüğümüz işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını düzenleyen yasanın 44'üncü maddesini uyguluyor. Ben polislere yasağı uygulamayın mı diyeyim" dedi. İlçe Emniyet Müdürü Eşref Emekoğlu da "Biz yasa ne diyorsa onu yapıyoruz. Sahildeki çay bahçelerine büfelere mevzuat nedir bilemiyorum, ama kahvehane ruhsatı çıkarılırsa bu sorun yaşanmaz" diye konuştu. Şarköy'ün CHP'li belediye başkanı Süleyman Altınok ise yasağın kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek şöyle konuştu: "Emniyet'in kestiği cezaları tahsil etmiyoruz. Böyle bir yasak Bodrum, Marmaris ya da Antalya'da yok. Şarköy'de olmasını tatilcilere anlatmakta zorlanıyoruz" dedi.

kalan karakter 460

hey1970 hey1970 // İSTANBUL

Bu yasak düne kadar vardı da niye şimdi uygulanıyor. O zaman geçmiş yıllarda da uygulansaydı. Bu yasağı antalya ve bodrumda yapsalar ya.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.06.2009 14:53
akrep55akrep akrep55akrep // İSTANBUL

burası türkiye biri doğru yapıyor ama
hangisi bu tip yasaklar turizmi baltalar bu
tip işletmelere daha önce bu uyarılar
yapılsa mutlaka ruhsat alınırdı bence
işgüzarlık var bu işte...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.06.2009 10:33
narat2 narat2 // İSTANBUL

Emniyet müdürü neyin peşinde anlamıyorum. Sıkıyorsa gelsin ANTALYADA BODRUMDA MARMARİSTE yapsın bunu. AKP yağcılığı yapan insanlar bilmeden AKP düşmanlığı yapıyor. Turizm bölgesinde tavlanın okeyin kime ne zararı var. Aklı sıra iş yapıyor, bu memleket ne çekti ise böyle boş idarecilerden çekti.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 29.06.2009 08:03

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
Tekirdağ'da domuz gribi vakası
Amasya'da facia gibi kaza
Kalp hastaları için aşırı sıcak uyarısı
Central Park'ta klarnet sesleri
5 yıldızlı oteller, atık yağları denize döküyor
Halis Toprak'ın yeğeni yangında can verdi
109'luk Fıdda Nine rakıyı bıraktı
"Hülya'nın katili iki cana kıydı"
"3'üncü köprü güzergâhını belirledik"
İstanbul'da dolu sürprizi
'Caz yeşili'nin cazibesi içindeki uyumda saklı
Çiller nişanlısıyla barıştı
'Anne olmadan önce deliydim, duruldum'
Sisi, İslam misyonerliğine soyundu
Sünneti beklerken öldü
Rize'de A gribi paniği
Gencebay, Samsun'da annesini toprağa verdi
'Bir Şarkısın Sen'yine ekranın galibi
Geleceğin sinemacıları belli oldu
Bağımsız İstanbul sanatı, Berlin'de
Dünya Süryanileri Adıyaman'da
Geline 3 çocuk şartı
Aile boyu yolculuk
Kapı koluna kemerle asılı bulundu
Orhan Kemal'in anısına ödül
Kızılay, 'deprem fimleri' bekliyor
Yıldırımlar, yıldırım kurbanı:1 ölü 2 yaralı
Serinlemek isteyen yedi kişi boğuldu
Kan durduran ilaç Çin'de de satılacak
Keneyle mücadelede sülünler iş başında
Tarkan'a 'kahraman dede' sürprizi
Ege'de çarpışan gemiler yardım istemedi
Günün ajandası
Haber turu..
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol