Bayramda, meyve tatlısı yiyin

Beslenme uzmanları, bugün başlayan ramazan bayramında, aşırı tatlı tüketimi konusunda vatandaşı uyarıyor, ağır tatlılar yerine bitter çikolata ve meyve tatlıları öneriyor. İşte uzmanların görüşleri.

ESMER ŞEKER KULLANIN
Dr. M. Ender Saraç:
Bitter çikolata sağlıklıdır ve de iyi bir antioksidandır. En sağlıklı ramazan tatlılarından bahsedersek en başta limon sorbe daha sonra güllaç, sütlü tatlılar, fırında meyveli tatlılar, meyve turtaları sayılabilir. Bunlar tok karna tüketilmelidir. Fakat yemekten hemen sonra değil de sofradan kalktıktan 2-3 saat sonra tüketilmelidir. Evde tatlı yapıyorsak da beyaz şeker yerine bu doğal tatlandırıcılar veya esmer şeker tercih edilmelidir.

NANE ŞEKERİ TÜKETİN
Banu Kazanç (Diyetisyen):
Şeker yerine çikolatayı tercih edin. Sütlü tatlıların, güllaç gibi protein oranı yüksek olan tatlıların uygun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bunları en sağlıklı şekilde yani üzerine ceviz, fıstık gibi bol kalorili yiyecekler koymadan, sade olarak tüketmekte fayda var. En masum şeker, solunum sistemimizi rahatlatıcı etkisi olmasından dolayı, naneli şekerdir. Günde 5- 6 adet tüketilmesini öneririm.

EN MASUMU KURU MEYVE
Nil Şahin Gürhan (Diyetisyen):
En masum şekerler kuru meyvelerdir. Örneğin; hurma, cevizli sucuk gibi besin değeri yüksek olan meyveler. Kahvaltılarda da masum şekerlerimize tahin ve pekmezi eklemek mümkün. Çünkü çikolata da şeker de az miktarda, sağlıklı biçimde tüketildiği sürece bir sorun teşkil etmez. Bu yüzden az miktarda tükettiğiniz sürece tercih sizin. Kabak tatlısı en iyi bayram tatlısı olabilir.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
Hayvanseverleri kızdırdı
Orhan Gencebay oy kullanamadı!
'Kurtuldum' derken kamyon ezdi
İlk bayramlaşma şehitliklerde
Pembe balonlar ve pamuk şekerli veda
200 metre sürüklenen araçtan yaralı çıktılar
'Köpek havladı' kavgası: Bir ölü, üç yaralı
Zuladaki esrarı bakışlar yakalattı
Vatandaşa '2 milyon sahte dolar' uyarısı
Dört gün önce kaybolan Öznur'un evinde hüzün
Atatürk Havalimanı'nda flütlü, obualı karşılama
THY'den dürüst personeline ödül
Kanaldaki 2 metre su, mezar oldu
Uyuşturucu tesliminde polise adres sordular
Asılsız ihbar 112'yi kilitledi
Yeni Galata Köprüsü 14 Eylül'de trafiğe kapalı
Aile hekimliği başvurularına 20 Eylül'e kadar devam
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol