Antalya'da mahallerindeki üst geçidin yürüyen merdivenlerinin 30 aydır çalışmamasına tepki gösteren bir grup mahalle sakini yanlarına aldıkları keçilerle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı protesto etti.
Evliya Çelebi Caddesi'ndeki yürüyen merdivenin aylardır çalışmadığını belirten Etiler Mahallesi'nden bir grup vatandaş, yanlarında getirdikleri 3 keçiyi üst geçide çıkararak bir süre yürüttü.
Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, üst geçide ait yürüyen merdivenin 30 aydır çalışmadığını, sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bildirmelerine rağmen taleplerine cevap alamadıklarını kaydetti.
Çeşitli eylemlerle belediyenin dikkatini çekmeye çalıştıklarını belirten Öztürk, ilk olarak pankart asarak durumu protesto ettiklerini, daha sonra imam getirterek merdivenin açılması için dua ettiklerini, son eylemlerinde de yürüyen merdivenin yanına bir eşek getirdiklerini anlattı.
Tüm bu eylemlere rağmen sorunun çözümüne yönelik bir gelişme olmadığını ifade eden Öztürk, bugünkü eyleme ise keçi getirdiklerini belirterek, ''İnatla merdivenimizi çalıştırmayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a bir kez daha mesaj vermeye çalıştık'' dedi.
Geçen yıllarda su baskınları yaşanan mahallede botlu eylem yaptıklarını ve bu eylemin ardından mahalledeki alt yapı sorununun çözüldüğünü de anlatan Öztürk, ''Bu iş artık keçi inadına döndü. Onu göstermek için keçi getirdik'' diye konuştu.
Öztürk, taleplerine yanıt alamamaları halinde eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi. Üst geçidi kullanan vatandaşlar da, yürüyen merdivenin çalışmamasına tepki gösterdi. Polisin, geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu defa şiddet mağduru erkek oldu
Anne ve kızı tartıştıkları babayı bıçaklayıp hastanelik etti.
Odun-kömür derdinden kurtuldu
Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan çiftçi Hüseyin Önder, yetiştirdiği hayvanların gübresini değerlendirmek amacıyla ilkel...
On Numara çekildi
Milli Piyango İdaresinin düzenlediği ''On Numara'' oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı.
Meteoroloji'den 'don' uyarısı
Meteoroloji don olaylarına karşı tedbirli olunmasını istedi.
Boğaziçi Köprüsü çöker mi?
33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nun koşulduğu Boğaziçi Köprüsü’nün Ortaköy viyadüğündeki ayaktan dün sabaha karşı park halindeki bir otomobilin üzerine beton parçaları düştü. Uzmanlar uyardı; "Köprü çok yorulmuş durumda. Mutlaka yeni bir sistemle yedeklenmesi gerekir. Önlem alınmazsa gelecekte çok büyük bir felakete yol açabilir."
Hava ulaşımına kötü hava engeli
İstanbul hava sahasında etkili olan elektrik yüklü "kümülonimbus" bulutları hava trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Elektrik yüklü bulutlar yüzünden uçaklar rötar yapıyor.
Meteoroloji'den yağış uyarısı
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
Kar kalınlığı 17 santimetre oldu
Uludağ oteller bölgesinde bu sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığı 17 santimetre olarak belirlendi.
Öldürülen gencin arkadaşı da kayıp
Mersin'de harabe bir kilisenin altındaki geçide öldürülüp atılmış halde bulunan Kübra Uçar'ın arkadaşı 1 yıldır kayıp Gamze A.'nın da aynı kaderi paylaştığından korkuluyor.
Ulaşıma kar engeli
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Edirne’den Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
İzmir Körfezi çöplüğe döndü
İzmir'de aralıklarla yağan yağmur nedeniyle derelerden gelen çöpler Büyük Kanal Projesi'yle temizlenen İzmir Körfezi'ni çöplüğe çevirdi.
Sevgilisinin evinin önünde kendini vurdu
Mersin'de ayrıldığı sevgilisinin evinin önünde kendini başından tabanca ile vuran genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Piranalar havlıyor
Bilim adamları, balıkların, sanılanın aksine, ses çıkarabildiğini tespit etti.
Sadece içi değil dışı da pırıl pırıl
Türkiye'nin gazetesi Sabah, ilk sayısından itibaren baskı kalitesine ve teknolojisine yaptığı yatırımlara bir yenisini daha...
Cam silmek isterken 5. kattan düştü
Karaman'da, bir apartmanın 5. katından düşen kadın ağır yaralandı.
Akaryakıt yüklü tanker eve girdi
Adana'nın Kozan ilçesinde akaryakıt yüklü tanker hatalı sollama yüzünden eve girdi.
Metrobüsler çarpıştı
Avcılar güzergahında seyreden metrobüs, yolcu almak için durakta bekleyen başka bir metrobüse arkadan çarptı.
Diş protezlerinde sterilizasyona dikkat
Uzmanlar, diş protezlerinde sterilizasyon devamlılığı için hem sağlık kuruluşları hem de diş protez laboratuvarlarında önlemlerin eksiksiz alınması gerektiğini söyledi.
Simav dev şantiyeye döndü
19 Mayıstaki 5,9'luk depremin vurduğu Kütahya'nın köyleriyle birlikte 70 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav'da uzmanların belirlediği bini aşkın ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri yürekleri sızlatarak devam ediyor.
Yeni Galata Köprüsü 19 Ekim'de trafiğe kapatılacak
İstanbul'daki Yeni Galata Köprüsü, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 19 Ekim'de trafiğe kapatılacak.
.com.trÜye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.