Mart ayı sonunda Mersin Silifke'deki Göksu Vadisi köylerinde örtü altında ilk hasadı yapılan erik, kilosu 200 TL'den büyük kentlere gönderilmişti. Bir kilosunun fiyatı çeyrek altından bile pahalı olan eriğin, üreticisinin yüzünü güldürmesi uzun süreli olmadı. Açık hasadına başlanan eriğin kilogram fiyatı 50 kuruşa kadar düştü. Bu fiyattan bile alıcı bulamayan üreticilerden bazıları, ellerinde kalan erikleri keçi ve koyunlarına yem olarak vermeye başladı. Bu yıl, bölgede 8 bin ton erik hasat edileceğini belirten Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, "Eriğin kilo fiyatı iriliğine göre değişiyor. Ama bu yıla kadar bu kadar hiç düşmemişti" dedi. Keben köyünde erik üretimi yapan Durhasan Buğdaycıoğlu, "Masraf olmasın diye toplamıyoruz, ürün dalında kaldı. Çektiğimiz kredileri ödeyemeyeceğiz" dedi. Erik alımı yapan tüccar Cengiz Yalçın da "Ürünlerin para etmesini isteriz. Alım-satım yok. Dilerim önümüzdeki günlerde fiyatlar yükselir" diye konuştu.