Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Kişiler logoya dönüşünce

-Rene Block, Türkiye çağdaş sanat sahnesine, kendi deyişiyle 'servisi'ni, Sarkis sergisiyle noktaladı. Alman küratör "Artık evime Tanas'a dönüyorum" diye konuştu.
-Genç sanatçı Volkan Aslan, geçtiğimiz günlerden birinde rüyasında Sarkis'i gördü. Fikirler Suça Dönüşünce sergisinin açılışında Sarkis, genç sanatçının rüyasını yorumladı: "Gece gündüz çalışacaksın... Çok çalışacaksın..."
-Altındere'nin küratörlüğündeki Fikirler Suça Dönüşünce sergisi, kişilerin logoya dönüştüğünü ortaya koydu..
-Serginin davetiye ve afişlerinde, sergiye katkıda bulunanlar Canan Pak, Tansa Mermerci ve Suyabatmaz çifti, birer şirket logosu gibi yerini aldı.
-Altındere, bir serginin destekçileri kişi olduğunda bağımsız, şirket olduğunda bağımlı olunduğu gibi, neredeyse naif bir iddiaya sahip.
-Ben asıl destekçilerin, iftar veren zenginler gibi belediye çadırlarında isimlerinin yazılı olmasına ne diyorlar, onu merak ediyorum.
-Sanata destek şahsi yapıldığında sessiz ve derinden olmaz mı?
-Bağımsız sanat grubu Hafriyat'ın sergi davetiyesindeki sergideki TV'ler nedeniyle koydukları Arçelik logosunu tartıştığımızı hatırlıyorum uzun uzun... Şimdi de galiba bunu tartışacağız.
-Türkiye'de 1980'lerden beri sergi davetiyelerinde yer alan sponsor logo ve teşekkürlerine bakarak kapitalizmin geçirdiği evrimin izlerini sanat dünyasında takip etmek mümkün.
-
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, resim koleksiyonuna en son Beyza Boynudelik'i kattı. Çağla Cabaoğlu'ndan aldığı resim, genç sanatçının 44A'daki son sergisinden.
-44A hızla sanatçı kaybetmeye devam ediyor. Murat Tosyalı, Levent Morgök, Fulya Çetin'den sonra Beyza Boynudelik de galeriden ayrıldı.
-Orhan Pamuk'a küratör dayanmıyor. Vasıf Kortun, Adnan Yıldız'dan sonra Önder Özengi'yle de yollarını ayıran yazar, harıl harıl Masumiyet Müzesi'ne müdür arıyor ve bulamıyormuş.
-Mardin Bienali'nden sonra Çanakkale ve Antakya bienalleri onu takip ediyor. Antakya Bienali'nin lezzetli olacağı kesin.
-Çanakkale Bienali'nin bu ikincisiymiş. Yurdun dört bir yanını bienaller sardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA