Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Geleceğin sanatçıları listesindeki iki Türk kim?

Haftanın en büyük sürprizi, ödüllere doymayan, Texas doğumlu, California'da yaşayan ünlü filmci Ryan Trecartin'i İstanbul Modern'de görmek oldu.
Ryan Trecartin, İstanbul Modern'in video programı küratörü İtalyan Paolo Colombo'nun müzede bu hafta açılan son seçkisinin konuğu.
Colombo ve kendisine, açılış gecesi akşamı Karaköy Lokantası'nda rastladım. Trecartin'i eksantrik, bana kalırsa Fellinivari dünyasından ötürü canı gönülden kutladım.
Phaidon Yayınevi üç yılda bir, çağdaş sanatın en genç ve yükselen isimlerini belirlemek üzere bir yayın yapıyor. Dev kitap dergi Creamier çıktı.
Kitap için dünyanın dört bir yanından, örneğin Barselona'dan Chus Martinez, Hiroshima'dan Yukie Kamiya, Los Angeles'tan Douglas Fole, New York'tan Debra Singer, Buenos Aires'ten Ines Katzentstein gibi küratörler bir seçki yapmış.
Dünyadan 10 küratörün içinde İstanbul'dan bir küratöre rastlanmıyor, lakin genç sanatçı seçkisinde Can Altay ve Nevin Aladağ'a yer verilmiş.
Ryan Trecartin de 10 küratörün en iyi diyerek önümüzdeki 10 yıla damgasını vuracağını iddia ettiği çağdaş genç sanatçılar listesinde.
Işıl Eğrikavuk, İKSV Salon'da işlerini anlattı. İçimden bir his sanatçının önümüzdeki İstanbul Bienali'nde olacağını söylüyor.
Önümüzdeki Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için Fulya Erdemci tek bir sanatçıyla, çalışmaya karar vermiş: Rampa'da büyük bir solo yapmaya hazırlanan Ayşe Erkmen'le...
Ünlü matbaacı, Burhan Doğançay koleksiyonculuğu ile bilinen Oktay Duran da galerici oldu. Akaretler'deki galeri sayısı şimdilik üçü buldu.
Candeğer Furtun'un Maçka Sanat Galerisi'ndeki son sergisi, yine seramiğe bakışımızı değiştiriyor.
Furtun, her zamanki gibi formunda!
Karasu kardeşler başkentte! Öncü Galeri Nev Ankara, bu haftadan itibaren genç ressamlar Mustafa ve Şerif Karusu kardeşleri, İstanbul'dan önce ağırlıyor.
Nancy Atakan'ın Pi Artworks'te açtığı solo sergisinde Maçka Oteli fotoğrafına dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA