Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Dikkat çekenlerin dikkat çekici yönleri

Bazen insanın en yakınında olan biten onu en çok şaşırtıyor. Bana öyle oldu.
Gazetemde yer alan 2012 yılının en iyi genç ressamları tanıtan, iyi niyetle özenerek hazırlanan bu habere doğrusu çok şaşırdım.
Üstelik haberi etik de bulmadım. Türkiye'nin en iyi galerilerine 2012'nin dikkat çeken genç sanatçıları sorulmuş.
Bu sorunun sorulması gereken kişiler galerici ve müzayedeciler mi önce bence bunu sormalıyız. Daha sonra yazıda Türkiye'nin en iyi galeri sahipleri diye ismi geçenlerin öyle olduklarına kimin karar verdiğini...
Zaten listede Aziz Karadeniz var ki...
Galerici değil. Müzayedeci.
Koleksiyoner. Rüştü Sungur var.
O da hem galerici hem müzayedeci. Üstelik haberde sorulan soruyu doğru yanıtlamamış bile! 2012'nin dikkat çeken sanatçısı ona göre Nuri İyem mesela... Kemal Önsoy, Canan Tolon'u da zirveye taşınan isimler olarak saymış. Bu orta kuşak sanatçılarının gençler listesinde işi ne bu da büyük merak konusu... Antika ve sanat satan, henüz galerisinin bir ayını yeni doldurmuş Ali Hatemi'nin Türkiye'nin en iyi galericileri arasına ne zaman girdiği de öyle... Bu tür haberlerin hakikaten zaten fazlasıyla karışık olan piyasaya iyi gelmeyeceği kanısındayım. Bu haberde doğal olarak herkes kendi sattığı ya da satmak istediği isimleri sıralamış. Haber yazarken web sitesi ismi bile yazmanın yasak olup reklama girdiği şu günlerde bariz haber, bu galerilerin ve ürün gibi sattıkları resimlerin reklam aracı olmuş. Gerçekten objektif, güvenli, tutarlı bir dikkat çeken gençler listesi için bu soruyu zaten eleştirmenlere sormak gerekmiyor mu? Diyeceksiniz ki... Bu galericiler, müzayedeciler ve koleksiyoner ağında, eleştirmene yer var mı? O hala yaşıyor mu? Elbette yaşıyor.
Bir zamanlar Reha Muhtar'ın sık sık dile getirdiği gibi her nerede ve nasıl yaşatılıyorsa...
O yüzden dikkat çekenleri onların yazılarında aramalı!
Önemli Not: Bir gün gelip de dikkat çeken bir ressam olmak için bir şans (eğer 1976'dan sonra doğduysanız): İstanbul Rotary Sanat Yarışması. Üstelik sadece resim yapmak da şart değil! Dosyanızla başvurunuzu 9 Mart'a kadar rotary@istanbulrotary.org adresine yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA