Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Norveç kazakları

Stefanel firmasının yeni koleksiyonundan Norveç tipi kazaklar varmış. Günaydın'daki haberi görünce sevindim! Üniversitedeyken anneme tutturmuştum: "Bana Norveç kazağı örsene..."
Norveç kazağındaki deseni yapmak zordur. Çünkü o desen göğüs, kol ve sırt kısmında devam eder. Ayrıca kol kısmı 'takma' yani 'sonradan ekleme' değildir. Gövde ve kollar yekparedir. Bu yüzden özel bir şişle, aynı anda örülür.
Kadıncağız ona sordu, buna sordu, Norveç kazağını nasıl yapacağını öğrendi. Sonra da sürüyle kazak ördü bana.
Unutmam: O arada Norveç'ten 15 antropoloji öğrencisi gelmişti Boğaziçi'ne. İstanbul'u gezdirmiştik. Benim kazakları görünce kafayı yemişlerdi. "Bizim oralardan mı satın aldın" filan diye sordular. Annemin ördüğünü öğrenince çok şaşrdılar.
Nereden nereye... Moda kendini tekrarlıyor işte. Eskilerinizi atmayın. Yeteri kadar beklerseniz tekrar giyersiniz!
Ama zamana ne dayanır ki? Annem ebediyete göçtü. Kazaklar da çoktan miadını doldurdu; atıldı ya da muhtaçlara verildi. Sanırım dolapta sadece bir tane kaldı. Gidip bakayım, içine sığabilecek miyim?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA